Türkiye İşçi Partisi'nden Süleyman Soylu'ya cevap: İçişleri Bakanı haddini bil!

Türkiye İşçi Partisi'nden Süleyman Soylu'ya cevap: İçişleri Bakanı haddini bil!

Barış Atay’ın “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” şeklindeki tweet’ini alıntılayıp “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” diyen Süleyman Soylu'ya, Türkiye İşçi Partisi'nden sert yanıt: İçişleri Bakanı haddini bil!

Bu sabah, tecavüze uğrayıp intihar eden İpek Er'in faili  Uzman çavuş Musa Orhan'ı savunmaya Çalışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya  “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” diyen Barış Atay'a, Süleyman Soylu twetterdan hakarette bulundu. Attığı twette “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” diyen Soyluya Türkiye İşçi Partisi'nden sert yanıt:

''İçişleri Bakanı haddini bil!
İçişleri Bakanlığına Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olan bir bürokratın görevi seçilmiş milletvekillerine ve halka hakaret etmek değildir.
Türkiye'nin kadın katillerinin, tecavüzcülerin sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı bir ülke haline gelmesinde birinci derece sorumluluğu olan kişi Süleyman Soylu'dur. ‬
‪İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bil.'' 

NE OLMUŞTU

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan, kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmıştı. Ancak Musa Orhan daha sonra serbest bırakılmıştı. Süleyman Soylu, Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının "HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek" olduğunu iddia ederek büyük tepki çekmişti