Türkiye İşçi Partisi'nden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya ziyaret

Türkiye İşçi Partisi'nden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya ziyaret

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki parti heyeti KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve AKEL'i ziyaret etti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki parti heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret etti.

İlk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret eden Baş ve beraberindeki heyet, Kıbrıs'ta sağlanacak bir barışın tüm bölgeye örnek olacağını ifade etti. Türkiye ile ilişkiler ve Kıbrıs'ta kalıcı barış çözümü için gösterilen çabaları değerlendiren Akıncı da barış sürecinde karşılıklı görüşmelerin devam etmesi gerekliliğini belirtti.

Sol Hareket'in davetiye KKTC'de bulunan TİP heyeti, ardından Lefkoşa'da AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve parti heyetiyle bir araya geldi. Çözüm sürecindeki tıkanmadan duydukları rahatsızlığı ifade eden Genel Sekreter Kiprianu, adada yaşayan iki toplumun eşit siyasi haklarla bir araya gelmesini savunduklarını belirtti. Kiprianu ayrıca, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarından elde edilecek gelirin kalıcı barış sağlanana kadar bir fonda toplanması, barış sonrasında iki toplumun adil bir dağılımla bu geliri paylaşması gerektiğini ve bölgedeki gerilimi sönümlendirecek önerilerini dile getirdi. 

Öğleden sonraki görüşme programı kapsamında Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Erçil ve DEV-İŞ Federasyonu Başkanı Hasan Felek ve beraberindeki heyet ile görüşen TİP, Kıbrıs ve Türkiye'deki işçi sınıfının durumu ve emek mücadelesi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

TİP, yarın kuzey ve güney Kıbrıs'ın ilerici kurum, parti ve sendikalarıyla birlikte bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirecek.

Erkan Baş, temasların ardından Sim TV ana haber bültenine katıldı.