Türkiye İşçi Partisi, yurdun dört bir yanında Filistin için sokağa çıktı

Türkiye İşçi Partisi, yurdun dört bir yanında Filistin için sokağa çıktı

TİP, İsrail’in Filistin halkına dönük saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıktı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); abluka altındaki Gazze Şeridi'ne ve Filistin halkına dönük saldırıları devam eden İsrail’i protesto etmek üzere yurdun dört bir yanında sokağa çıktı.

“Filistin’de ilhaka, işgale ve sürgüne hayır!” pankartlarının tutulduğu eylemlerde “Filistin halkı yalnız değildir“, “Katil İsrail Filistin’den defol“ ve “Siyonist İsrail Filistin’den defol“ sloganları atıldı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

FİLİSTİN’DE İŞGALE, İLHAKA VE SÜRGÜNE HAYIR!

Filistinlileri yerinden etme ve işgal üzerine kurulu İsrail Devleti son yıllarda Batı Şeria’daki yerleşimleri ilhak etmeye ve Doğu Kudüs’ü de işgal-ilhak sürecinin bir parçası kılmaya çalışıyor. Filistin halkı ise bu işgal-ilhak politikalarına karşı direnmeyi ve meşru savunma hakkını kullanmayı sürdürüyor.

İşgalci Siyonist rejim acımasız yüzünü son günlerde bir kez daha gösterdi. Şeyh Cerrah Mahallesi’nde evlerini zorla işgal eden devlet destekli Siyonist yerleşimcileri protesto etmek için Kudüs’te, Batı Şeria’da, Gazze’de bir araya gelen on binlerce Filistinliye plastik ve gerçek mermilerle ateş açtı. Gazze’de hastane ve sağlık merkezlerine giden yolları bombaladı. Bu saldırılar sonucu aralarında doktorların da bulunduğu yüzü aşkın sivil yaşamını yitirdi.

Sivilleri hedef alan ve sağlık merkezlerine erişimi imkânsız hale getiren İsrail savaş suçu işliyor. Bu işgalci, savaş suçlusu rejim derhal durdurulmalıdır.

İsrail’in Filistinli sivillere yönelik, tüm dünyanın tanıklık ettiği bu zulmü fütursuzca sürdürmesini sağlayan şey, Filistinlilerin haklılığı yönünde sayısız hukuki karara imza atmalarına rağmen gerekli yaptırım kararlarını uygulamayan hükümetlerin ikiyüzlülüğüdür.

‘AKP, İŞGALCİ REJİMİN EN BÜYÜK TİCARİ ORTAKLARINDAN BİRİDİR’

AKP iktidarı da bu ikiyüzlü siyaseti sürdürmektedir. Sözde Filistin dostu sözler sarf eden AKP, işgalci rejimin en büyük ticari ortaklarından biridir. İsrail’in Türkiye’yle ihracat ve ithalatında rol alan şirketlerin çoğunun AKP-MHP yandaşı iş çevreleri oldukları ortadadır. Bu ikiyüzlü çıkar ilişkileri derhal sonlandırılmalı, İsrail ile ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır.

Filistin’i siyasal İslamcı politikaları için bir koz, iç siyasette bir konsolidasyon aracı olarak kullanan AKP ve bölgedeki diğer ülkelerin gerici hükümetleri Filistin’in haklı davasının savunucuları olamaz. Bunlar Filistin halkının, gerçek yüzlerini gizleyen düşmanlarıdır.

Türkiye emekçileri, anti-emperyalistleri ve hak savunucuları 1948’den bu yana olduğu gibi bugün de hiçbir çıkar gözetmeksizin, işgal ve yerinden edilme karşısında Filistin halkının sürdürdüğü mücadelenin yanındadır.

‘SARAY REJİMLERİNİN BİRBİRLERİNİN ORTAĞI OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

Türkiye İşçi Partisi olarak tüm ülkelerde emeğe, özgürlük ve adalete düşman Saray Rejimlerinin birbirlerinin ortağı olduğunu biliyoruz.

Dünyanın gözü önünde her gün horlanan, sürülen, yerinden edilen, toprağı, evi alınan, ülkesi işgal edilen Filistin halkının yanındayız ve haklı davalarına sahip çıkıyoruz.

Şeyh Cerrah’da zorla ev boşaltmalara, Doğu Kudüs’ün ilhakına hayır!

İsrail’in sivillere yönelik saldırılarına, savaş suçuna hayır!

İlhak ve işgale dayalı Siyonist rejime hayır!

Yaşasın Filistin halkının onurlu direnişi, yaşasın uluslararası dayanışma!

 

İşte Türkiye İşçi Partisi'nin farklı kentlerde yaptığı eylemlerden kareler: 

İSTANBUL

 

ANTALYA

MERSİN

Mersin'de Türkiye İşçi Partisi İl Binası önünde yapılan eylem Halkevleri HDP ve Toplumsal Özgürlük Partisi de destek verdi. 

DİYARBAKIR


 

ANTEP

BODRUM

AKSARAY

KONYA

KOCAELİ