Türkiye İşçi Partisi üyesi Araştırmacı-Yazar İlhan Akalın hayatını kaybetti

Türkiye İşçi Partisi üyesi Araştırmacı-Yazar İlhan Akalın hayatını kaybetti

Türkiye sosyalist hareketi içerisinde 60 yıllık mücadele deneyimine sahip, Türkiye İşçi Partisi Parti Merkezi üyesi ve Araştırmacı-Yazar İlhan Akalın hayatını kaybetti.

İleri Haber

Türkiye sosyalist hareketinde kesintisiz 60 yıla yaklaşan bir mücadele tarihine sahip, sınıf hareketi ve sendikal mücadele konusunda onlarca çalışması bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Aarştırmacı-Yazar İlhan Akalın hayatını kaybetti.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gören Akalın, yarın saat 12.00'de, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde düzenlenecek tören sonrası Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

1938 yılında Tokat’ta doğan İlhan Akalın üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. Sosyal Sigortalar Kurumu’nda müfettiş olarak çalışan Akalın, bu yıllarda Sosyal-İş Sendikası’nda Eğitim Uzmanı olarak görev aldı. Gençlik yıllarından itibaren sosyalist hareketin içinde aktif bir militan olarak yer aldı. Sendikal mücadele ve işçi sınıfı hakkındaki bilgi ve tecrübelerini kaleme aldığı çok sayıda kitap ve makale ile okurlara aktaran Akalın, Türkiye İşçi Partisi, Sosyalist İktidar Partisi, Türkiye Komünist Partisi gibi siyasi oluşumlarda mücadele ettikten sonra 2014 yılında Halkın Türkiye Komünist Partisi’nin, 2018 yılında Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş sürecinde aktif görev üstlendi.