Türkiye İşçi Partisi 'Halk Toplantıları'na devam ediyor

Türkiye İşçi Partisi 'Halk Toplantıları'na devam ediyor

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın katılımıyla Ankara Batıkent’te Halk Toplantısı yapıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın katılımıyla Ankara Batıkent’te Halk Toplantısı düzenlendi. Batıkent Sinan Benginer Tiyatro Salonu’nda yapılan Ankara’daki ilk halk buluşmasına Batıkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Toplantı, TİP Ankara il yöneticilerinden Tuncay Çelen’in kısa sunumu ve Erkan Baş’ın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaların video sunumuyla başladı.

‘MECLİSİ HALKA HALKI MECLİSE TAŞIYORUZ’

Erkan Baş, Halk Toplantıları’nın neden önemsendiğini belirttiği konuşmasında, asıl hedefin Meclis'i halka halkı Meclis'e taşımak olduğunu yineledi. TİP'in parlemento çalışmalarının asıl ayağını bu toplantıların oluşturduğunu ve bu toplantıları Meclis'teki vekillerle değil, temsiliyet yetkisini veren halkla yapmak istediklerini belirtti. Emekçilerle, halkın en geniş kesimleriyle temas etmeye, yan yana gelmeye çalışmak için de bu toplantıların düzenlendiğini söyleyen Baş, yaratılmak istenilen halk örgütlenmelerinin ilk adımları olarak bu toplantıların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının bir sonraki adımını planlamak ve nasıl devam edileceğine ilişkin kararları konuşmak adına bir divan oluşturuldu. Divan’a maaşlarını alamadıkları için eyleme geçen ve polis şiddetine maruz kalan TOKİ işçilerinden Ömer Özkaya da seçildi.  

DAHA GÜÇLÜ BİR MUHALEFET İÇİN NE YAPMALI?

Türkiye 'de daha güçlü bir muhalefete gerek duyulduğuna vurgu yapılan toplantı Batıkent halkının öneri, katkı ve sorularıyla devam etti. Seçimlerin yaklaşmasından dolayı mahalle, ilçe gibi yerel bölgelerde ne gibi çalışmaların yapılabilileceği, olanakların neler olduğu, yerel bölgelerde ne yapmalı gibi konuların tartışıldığı toplantıda önemli değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantı, hakları için eyleme geçen ve polis şiddetine maruz kalan TOKİ işçilerine, işçi sınıfının mücadele rehberi Komünist Parti Manifestosu kitabını hediye edilmesiyle bitti.