Türkiye İşçi Partisi Adana İl Örgütü açıldı

Türkiye İşçi Partisi Adana İl Örgütü açıldı

TİP Adana İl Örgütü, Hatay Milletvekili Barış Atay'ın katılımıyla açıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü, Hatay Milletvekili ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'ın katılımıyla açıldı.

Açılışa yurttaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti ve kitlesel muhalefet örgütleri de katıldı. 

Açılışta konuşma yapan Barış Atay, TİP'in seçim yeterliliğini aldığını hatırlatırken "Bizim için önemli bir gün. Türkiye'nin en büyük 5 şehrinden birinde açılış yapıyor olmak TİP'in kurumsallığının yanı sıra, mücadelemiz için de çok önemli gördüğümüz bir nokta. Daha önce de belirttiğimiz gibi, TİP seçim yasasına göre seçim yeterliliğini tamamladı ve eğer bir problem çıkarılmazsa seçime girme hakkını kazanmış bir parti. Tabii sadece seçim ve Meclis siyasetini önemseyen bir parti olmadığımızı, sokakta örgütlenmeyi ve toplumsal muhalefetin öncüsü olmaya çalışmayı önemsediğimizi defalarca dile getirdik" dedi.

Barış Atay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'FAŞİZMİN KURUMSALLAŞTIĞI BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

"TİP çok kısa süredir kendi ismiyle mücadele ediyor ama birçok arkadaşımız çok kısa sürede bu mücadelenin bir parçası oldu. Zor bir dönemden geçiyoruz... 'Türkiye'de ne zaman kolay bir dönem gördük?' diye bir soru sorulsa ne yazık ki hiçbirimiz cevap veremeyeceğiz fakat son 18 yılımız yaşadığımız en zor dönem olduğu da bir gerçek. Karşımızda artık faşizmin kurumsallaşmış, neredeyse toplumun hiç bir kesimine söz yada nefes hakkı tanımayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Artık sadece bir partiden bahsetmek de mümkün değil.

Fakat ne kadar karanlık bir tablo çizilirse çizilsin, bu karanlık günleri mücadelemizle birlikte aşabileceğimizi biliyoruz. Dayanışmanın, omuzdaşlığın önemini her defasında vurguluyoruz. Sadece sayısal büyümeden bahsetmiyorum, önemli olan nitelikli olarak büyümek. Her kesimden dostlarımız var, toplumu toplum yapan her türlü öğeyi barındıran bir parti TİP. Umarım önümüzdeki günlerde de Türkiye'de siyaset anlayışının değişmesi için daha farklı işler yapacağız. Bizim için önemli bir günde burada olduğunuz için hem kendi adıma hem TİP adına teşekkür ediyorum. Umarım bu mücadelenin sonu zafer olur."