Türkiye 'internete erişimi olan öğrenciler' listesinde 70. sırada

Türkiye 'internete erişimi olan öğrenciler' listesinde 70. sırada

OECD'nin hazırladığı rapora göre, Türkiye 'internete erişimi olan öğrenciler' listesinde 70. sırada, 'bilgisayara erişimi olan öğrenciler' listesinde ise 64. sırada yer aldı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) "internete erişimi olan öğrenciler" raporunda Türkiye 77 ülke arasında 70. sırada yer aldı.

OECD'nin raporuna göre, bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması yüzde 70'in altında kalırken 'Avantajlı okulda' okuyan öğrencilerde bu oran yüzde 90'a yaklaştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok ülkede uzaktan eğitim uygulanırken, OECD’nin hazırladığı 'Kovid-19 Salgınında Eğitim' isimli çalışma her öğrencinin eğitimleri için gerekli internet erişimine ve bilgisayara erişemediğini ortaya koydu.

77 ülkenin kıyaslandığı raporda  Türkiye, ‘İnternet bağlantısına erişimi olan öğrencilerin’ listesinde 70’inci oldu. Listede Danimarka, Estonya ve Finlandiya üst sıralarda yer alırken, Endonezya son sırada yer aldı.

YÜZDE 30'UN BİLGİSAYARA ERİŞİMİ YOK

T24'te yer alan habere göre ülkelerin, okul çalışmaları için kullanabileceği bir bilgisayarı olan öğrencilere göre de sıralandığı listede Türkiye, OECD ortalamasının altında kaldı ve sıralamada 64’üncü oldu. Bilgisayara erişimi olan öğrencilerin ortalaması Türkiye’de yüzde 70’in altında kalırken ‘Avantajlı okullarda’ okuyan öğrencilerde bu oran yüzde 90’a yaklaştı.

Danimarka, Slovenya ve Norveç, listenin ilk üç sırasında, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler ve Endonezya ise son sırasında yer aldı.

Türkiye, ‘Sessiz bir çalışma yeri olan öğrenciler’ listesinde ise 49’uncu sırada yer aldı. Listede Kazakistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek gibi ülkeler Türkiye’nin üzerinde yer aldı. Belarus ilk sıraya yerleşti, Hollanda ikinci, Ukrayna ise üçüncü oldu. Tayland, Filipinler ve Endonezya listenin son sıralarında yer aldı.

DAHA FAZLA