Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı

Fransız haber ajansında yer alan bilgiye göre Türkiye ile Yunanistan arasında yürütülen istikşafi görüşmelerinin Atina'da gerçekleştirilen ikinci turunda anlaşma sağlanamadı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yürütülen istikşafi görüşmelerin bugün Atina'da yapılan ikinci turunda anlaşmaya varılamadığı belirtildi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada bu görüşmelere iyi niyetle katıldıklarını belirtti. Beş yıllık aradan sonra yapılan ilk görüşme ocak ayında İstanbul’da gerçekleştirilmişti. 

Türkiye’nin; İsrail, Yunanistan ve AB’ye nota vermesiyle başlayan bugünkü görüşmelerin devamı Yunanistan’ın resmi kanalı olan ERT’de yer alan habere göre İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Evrensel'de yer alan habere göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs arasında elektrik bağlantısı kurulmasını öngören, mutabakat muhtırası imzalanan Avrupa Birliği (AB) destekli "EuroAsia Enterkonnektörü" projesinin güzergahının Türkiye'nin karasularından geçmesi nedeniyle İsrail ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyon Başkanlıklarına nota vermişti. 

NATO üyesi olan Türkiye ile Yunanistan, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, Akdeniz’deki hava sahası, enerji, Kıbrıs ve Ege’deki bazı adaların statüsü gibi konularda anlaşmazlık yaşıyor.