Türkiye heyeti Putin'in kapısında iki dakikadan fazla bekletilmiş

Türkiye heyeti Putin'in kapısında iki dakikadan fazla bekletilmiş

Erdoğan ve beraberindeki Türkiye heyetinin Rusya ziyaretinde Erdoğan ve bakanların Putin'in kapısında bekletildiği dakikalar Rus devlet televizyonu 'Rossiya 1'de kronometre ile yayınlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki Türkiye heyetinin Rusya ziyaretinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Rus devlet televizyonu 'Rossiya 1' kanalı Erdoğan ve bakanların bekletildiği dakikaları ekranda kronometre ile yayınladı.

İdlib için ateşkes mutabakatının çıktığı görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındaki heyeti koridorda 2 dakikadan fazla bekletmiş.

Görüntülerde Erdoğan'ın beklemekten yorulduğu ve bir yere oturduğu görülüyor.

'KARA KEDİ GİRMİŞ OLABİLİR'

Zirve dönüşü Erdoğan, "Ne oldu da bu Aralık ayından itibaren Putin birden tavır değiştirdi?" şeklindeki soruya “bir yerden kara kedi girmiş olabilir” şeklinde yanıt vermişti.

Erdoğan, "Rusya ile olan ilişkilerimiz hiçbir şeye benzemez. Bir taraftan savunma sanayiinde attığımız adımlar, bir taraftan nükleer enerjide attığımız adımlar, bir taraftan Türk Akımı konusunda attığımız adımlar, bir diğer taraftan turizmde attığımız adımlar… İkili ilişkilerimizin geldiği bu noktalarda bir de üçüncü ülkelerde beraber atabileceğimiz adımların planlamasını yaptığımız dönemi yaşıyoruz. Yani onun için de herhalde bir yerden şöyle kara kediler girmiş olabilir” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, gazetecinin bu “kara kedi” İsrail olabilir mi? sorusuna da “Yok. O kadar zayıf değil” şeklinde yanıt vermişti.