‘Türkiye, Haseke’de yeniden su akışını sağlayacağına dair Rusya’ya söz verdi’

‘Türkiye, Haseke’de yeniden su akışını sağlayacağına dair Rusya’ya söz verdi’

 Suriye’nin Haseke Valisi Tümgeneral Halim Halil, yaklaşık 1 milyon insanın yaşadığı şehirdeki su kesintisinin, Rusya’nın ısrarları sonucu son bulacağını öne sürdü.

Türkiye destekli silahlı gruplar, yaklaşık 10 gün önce Suriye’nin Resulayn yakınlarında bulunan Alok Su İstasyonu’ndaki suyu, Suriye hükümetine baskı yapmak için kesti. 1 milyona yakın insanın yaşadığı kentte sıcaklığın etkisiyle susuzluk büyük bir hayati tehlike oluşturuyor. Kentte son 10 gün içinde zaten yeterli donanım ve kapasiteye sahip olmayan hastanelerin hastalarla dolduğu ve durumun giderek kötüleştiği aktarıldı.

Öte yandan Haseke Valisi Tümgeneral Halim Halil, Rusya’nın arabuluculuğu ile Türkiyeli yetkililerin şehre yeniden su tedarik edileceğinin sözünü verdiğini aktardı. Al Masdar’da yer alan haber göre Vali Halil, Rusya’nın su tedarikini yeniden sağlaması için perde arkasında Türkiye’ye baskılar yaptığını dile getirdi.

Suriye hükümeti ise Haseke'ye birkaç su tankı konuşlandırarak sorunu hafifletmeye çalışsa  da özellikle kavurucu sıcak ve devam eden koronavirüs salgını sebebiyle sorun günden güne büyüyor.