Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetimi görevden alındı

Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetimi görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetiminin görevden alındığını açıkladı. Açıklamada "Dernek yöneticilerinin beyanları ile 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları görülmüştür" denildi.

İçişleri Bakanlığı, Montrö Sözleşmesi ve Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “sarık ve cübbeli” fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine açıklama yayınlayan 104 emekli amirale ilişkin Milli Savunma Bakanlığını yalanlayan bir açıklamada bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) yönetiminin görevine son verildiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında “Dernek yöneticilerinin beyanları ile 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

TESUD yöneticilerinin açıklamaları üzerine 8 Nisan tarihinde Mülkiye Müfettişi ve Dernekler Denetçileri görevlendirildiğini bildiren bakanlık bu kapsamda, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ile yönetim kurulu üyelerinin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

TESUD, Milli Savunma Bakanlığı'nın, “104 amiralin bildirisinin Türkiye Emekli Subaylar Derneği tarafından kınandığına” ilişkin açıklamasını yalanlamıştı. TESUD’un açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

“5 Nisan 2021 günü saat 13.30'da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB'lığına davet edilmiştir.

Sayın Milli Savunma Bakanı'nın ülkemiz ve TSK'nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır. Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır.”