'Türkiye doğu ülkesi' diyen Lucescu'ya TFF'den 'düzeltme'

'Türkiye doğu ülkesi' diyen Lucescu'ya TFF'den 'düzeltme'

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun bir röportajında Türkiye için "doğu ülkesi" demesine ilişkin TFF Başkan Vekili Ali Dürüst'ten, "Lucescu 'doğu ülkesi' derken, Avrupa'nın doğusunda demek istedi" açıklaması geldi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, La Gazzetta Dello Sport'a verdiği röportajı tartışma konusu oldu. 

Türkiye'de futbolda yabancı oyuncu kısıtlamasının olmamasını eleştiren Lucescu röportajında Türkiye için "doğu ülkesi" ifadesini kullanarak, "Federasyonla yabancı sayısına limit koyacağız. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz" dedi.

"AVRUPA'NIN DOĞUSUNDA DEMEK İSTEDİ"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ali Dürüst ise Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde AA'ya yaptığı açıklamada, Lucescu'nun sözlerini "düzelterek" şunları söyledi:

Lucescu 'doğu ülkesi' derken, Avrupa'nın doğusunda demek istedi. UEFA'da da Türkiye, Avrupa'nın doğusunda işaret ediliyor. Lucescu, Avrupa'nın doğusunda kalan takımlarda bu sıkıntı oluyor demek istedi. Çünkü bu ülkelerde serbest dolaşım olmadığı için Ukrayna'da ve benzer ülkelerde altyapılardan gelen oyuncuları oynatma adına olan teşvikleri kastetti. O da kendi şahsi fikridir.

DAHA FAZLA