'Türkiye Almanya’dan Salih Müslim’i istedi'

'Türkiye Almanya’dan Salih Müslim’i istedi'

Türkiye’nin Almanya’dan, PYD eski lideri Salih Müslim’i iadesini istediği öne sürüldü.

AKP hükümetinin Almanya’dan, Çekya’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan PYD eski lideri Salih Müslim’in iadesini istediği iddia edildi.

AA’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 13 Mart 2016'da Ankara'da Kızılay Güvenpark'taki otobüs duraklarında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili, Müslim'in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılması kararını Alman yetkililere ilettiği kaydedildi.

GEÇİCİ TUTUKLANMA VE İADE TALEBİ

Alman yetkililere cuma günü ulaştırıldığı ifade edilen mahkeme kararında Müslüm'ün geçici tutuklanması ve iadesi talebinde bulunulduğu belirtildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alındıktan sonra 27 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Salih Müslim hakkında, Merasim Sokak’taki saldırıya ilişkin 26 Şubat'ta görülen davada da yeni bir "kırmızı bülten" talepnamesi düzenlenmesine karar vermişti.