Türkiye, AB'nin yanı sıra 12 ülkeyle Covid-19 aşı sertifikalarını karşılıklı tanıdı

Türkiye, AB'nin yanı sıra 12 ülkeyle Covid-19 aşı sertifikalarını karşılıklı tanıdı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, AB'nin yanı sıra 12 ülkeyle Covid-19 aşı sertifikalarını tanımaya yönelik düzenleme yaptığını açıkladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin (AB) yanı sıra 12 ülkeyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı sertifikalarını tanımaya yönelik düzenleme yaptığını açıkladı.

Kıran, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Pandeminin etkilerini hızla arkada bırakmak adına etkin diplomasi yürütüyoruz. Aşı programımız ve AB uyumlu sertifikalarımızla ülkemiz ve diğer ülkeler arasında karşılıklı seyahatleri kolaylaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, AB'nin yanı sıra aşı sertifikaları tanıma düzenlemeleri yaptığı ülkeleri de söyleyen Kıran, "Arnavutluk, Bulgaristan, Endonezya, Filistin, Fas, Gürcistan, İsviçre, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Moldova, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan" olarak sıraladı.

AB'nin dijital sertifika sistemine dahil olmasının ardından Türkiye'nin Covid-19 aşı sertifikası, AB'ye üye ülkelerde tanınıyor.

Türkiye, bu düzenlemeden önce de AB üyesi Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan'la Covid-19 aşı sertifikalarını ikili düzeyde karşılıklı tanımıştı.

DAHA FAZLA