'Türkiye ABD ile anlaştı, Brunson serbest kalacak'

'Türkiye ABD ile anlaştı, Brunson serbest kalacak'

NBC televizyonu üst düzey ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde, ABD yönetiminin Türkiye’yle anlaştığı ve Brunson’ın hakkındaki suçlamaların yarınki duruşmada düşürüleceği öne sürüldü.

ABD’li rahip Andrew Brunson’ın, iki ülke arasında yapılan "gizli" bir anlaşmayla serbest bırakılacağı iddia edildi.

ABD’nin önde gelen televizyonlarından NBC'nin ortaya attığı haberde, ABD yönetiminden üst düzey yetkililerin Türkiye’yle anlaşma yaptığı ve Brunson’ın hakkındaki suçlamaların yarınki duruşmada düşürüleceği bilgisine yer verildi. Bilginin kaynağı olarak üst düzey ABD’li yetkililer gösterildi.

YARIN YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Anlaşmanın geçen ay iki ülke yetkilileri arasında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın da katıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında yürütülen tartışmalar sonucunda varıldığı öne sürüldü. Detayların henüz belirsiz olduğu ancak ABD yönetiminin Türkiye’nin Brunson’ı serbest bırakmasına tamamıyla güvenmediği ifade edildi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik birçok yaptırım kararı almasına neden olan ev hapsindeki ABD'li rahip Andrew Brunson, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak.

Brunson bir önceki duruşmada tahliyesi beklenirken ev hapsine alınmıştı. İki yıla yakın bir süre tutuklu kalan Brunson, PKK ve Gülen cemaati adına çalışmak ve casusluk yapmakla suçlanıyor.