'Türkiye 20 bin ÖSO mensubunu İdlib'e nakledecek'

'Türkiye 20 bin ÖSO mensubunu İdlib'e nakledecek'

Yandaş gazete Yeni Şafak'ta yer alan haberde TSK tarafından ÖSO'ya 'hazır olun' talimatı verildiği ve 20 bin ÖSO mensubunun İdlib'e nakledileceği öne sürüldü.

Yandaş gazete Yeni Şafak'ta yayımlanan cihatçı Yılmaz Bilgen'in "Her şeye hazırlıklı olun" başlıklı haberinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) 'Askeri sevkiyata hazır olun' talimatının gönderildiği ileri sürüldü. Haberde, "Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib'e nakledilecek" denildi.

''HAZIR OLUN' EMRİ VERİLDİ'

Yandaş gazetede yayımlanan haberde, "Son 15 günlük süreçte sınır hattında konuşlandırılan zırhlı ve tank sayısı iki katına çıkarılırken, stratejik noktalara füze rampaları ve topçu bataryaları yerleştirildi" ifadeleri kullanıldı. Devamında "Afrin, Azez, Cerablus, El Bab, Çobanbey, Mera ve Savran hattındaki ÖSO gruplarına 'hazır olun' emri verildi" ifadesi kullanılan haberde, şunlar ileri sürüldü:

'20 BİN ÖSO MENSUBU İDLİB'E NAKLEDİLECEK'

"ÖSO'ya gönderilen talimatta asker sayıları, silah ve mühimmat miktarlarını rapor olarak sunmaları ve askeri sevkiyata hazır olmaları istendi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde oluşturulan Ulusal Ordu çatısı altında 30 bin ÖSO savaşçısı bulunuyor. Bunların 10 bini bölgede bekletilirken, 20 bini ise İdlib'e nakledilecek. İdlib'de tüm grupların birleşmesi ile oluşan ‘Vatan Cephesi' çatısı altında da 30 bin savaşçı bulunuyor."