Turkcell ve Türk Telekom'dan 'çuvallama' açıklaması

Turkcell ve Türk Telekom'dan 'çuvallama' açıklaması

Deprem sonrası telefon hatlarının kesilmesiyle ilgili Turkcell ve Türk Telekom'dan açıklama geldi. İki şirket de hizmette aksama olmadığını, problemin yoğunluktan kaynaklandığını öne sürdü.

İleri Haber

İstanbul'daki 5.8'lik ardından yurttaşların paniğine, telefon hatlarının kesilmesi nedeniyle yakınlarına ulaşamama paniği de eklendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell, hatlarda yoğunluk olduğunu fakat hizmet dışı kalan bir sahaları bulunmadığını belirtti. Türk Telekom da yaptığı açıklamada 'yoğunluk'tan kaynaklı problem olduğunu öne sürdü. 

İstanbul'da depremin ardından cep telefonu kullanıcıları hatların kesilmesi nedeniyle arama yapamadı. Konuyla ilgili Turkcell, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun."

 

'DRONECELL' NE OLDU?

Öte yandan Turkcell tarafından, "Özellikle deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda arama kurtarma ekiplerine iletişim desteği sağlamak için dizayn edildi" denilerek 'Dronecell' isimli uygulamanın reklamı yapılmıştı. 

Uygulamayla ilgili Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Dronecell’in hayati bir ihtiyaca cevap vereceğini iddia ederek, “Tamamen yerli teknolojiyle ürettiğimiz Dronecell, üzerinde 4.5G baz istasyonu bulunduruyor. Dronecell’i, ihtiyaç noktalarına çok daha hızlı iletişim sağlamak için geliştirdik. Özellikle doğal afetlerde ulaşımın zor olduğu ancak acil iletişim gereken bölgelere havadan ulaşarak 4.5G servisini vermek için kullanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Dronecell'in rekam sloganı ise "Hiçbir zaman kullanmamak dileğiyle" idi.

TÜRK TELEKOM: SORUN BİZDE DEĞİL

Konuyla ilgili Türk Telekom'un Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz."