Türk Telekom satılıyor

Türk Telekom satılıyor

Türk Telekom, alacaklı bankalar tarafından satışa çıkarıldı. KAP'a gönderilen bildirimde, satış için ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’e yetki verildiği açıklandı.

AKP iktidarının ilk dönem en önemli ‘icraatları’nden biri olarak özelleştirilen ve ardından satın alan Suudi Oger şirketinin borçlarını ödeyememesi nedeniyle yüzde 55 hissesi alacaklı bankalara geçen Türk Telekom satışa çıkarıldı.

Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası, sahibi oldukları Türk Telekom’daki yüzde 55’lik hisselerini satışa çıkarıyor. Alacaklı bankalar, Türk Telekom'un satışı için ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’e yetki verildiğini duyurdu.

MORGAN STANLEY'E YETKİ

Bankalar, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdikleri bildirimde, satış için ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’e yetki verildiğini açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır."