Türk Telekom çuvallamaya devam ediyor: 'Bedava' internet, bot hesaplarla sosyal medya operasyonu...

Türk Telekom çuvallamaya devam ediyor: 'Bedava' internet, bot hesaplarla sosyal medya operasyonu...

Türk Telekom dünkü kesinti sonrası kendisine yönelen tepkileri dindirmek adına 'bedava' internet vereceğini açıkladı. Sosyal medyada bot hesaplarla açılan cinsiyetçi tag ise tepki çekti.

İleri Haber

Türk Telekom, deprem sonrası yaşanan hat kesintisi nedeniyle müşterilerinden özür diledi. Şirket tarafından dün yapılan ilk açıklamada “yoğunluk” gerekçe gösterilirken, bugün depremin şebekelerde aksamaya neden olduğu belirtildi. Açıklamada, yaşanan kesintiyi ‘telafi etmek’ adına müşterilere ‘bedava’ internet verileceği de ifade edilirken, bot hesaplarla sosyal medyada açılan Türk Telekom’a destek tagi tepki çekti.

Dün İstanbul'daki 5.8'lik depremin ardından yurttaşların paniğine, telefon hatlarının kesilmesi nedeniyle yakınlarına ulaşamama paniği de eklendi. Cep telefonlarındaki kesinti uzun süre devam ederken, konuyla ilgili Turkcell ve Türk Telekom’dan yapılan açıklamada 'yoğunluk'tan kaynaklı problem olduğu öne sürüldü.

'YOĞUNLUK' GİTTİ, 'TEKNOLOJİ YENİLEME ÇALIŞMALARI' GELDİ

Yurttaşların bu açıklamalarla daha çok tepki gösterdiği GSM operatörlerinden Türk Telekom, bugün yeni bir açıklama yaparak ‘yoğunluk’ söylemini rafa kaldırdı. Yeni bahane olarak “teknoloji yenileme çalışmaları sırasında meydana gelen depremin şebekede aksamalara neden olması” gösterildi.

‘BEDAVA’ İNTERNET AÇIKLAMASI

Türk Telekom’un, dünkü ‘çuvallamasını’ telafi etmek adına müşterilerine sunduğu şey ise ‘bedava’ internet oldu. Deprem sırasında kullanım dışı kalan operatörün, kullanıcılarına 10 GB ‘bedava’ internet vereceği açıklamada yer aldı.

BOT HESAPLARLA HASHTAG

Öte yandan daha dikkat çeken nokta ise Twitter’da gündem olan “#AdamsınTelekom” hashtagi oldu. Etikete tıklayanlar ise yapılan paylaşımların çoğunun, Twitter diliyle ‘yumurta’ yani bot hesaplardan yapılmış olan paylaşımlar olduğunu gördü.

Bu durum sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.