Türk İş Başkanı Atalay: 60 günlük yasal süresi dolan sendikalarımıza ‘grev kararı alın,  uzatmayın' diyeceğim

Türk İş Başkanı Atalay: 60 günlük yasal süresi dolan sendikalarımıza ‘grev kararı alın, uzatmayın' diyeceğim

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu işyerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin konuştu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu işyerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde iktidarın aylardır işçiyle masaya oturmadığını, üstelik işçiyi muhatap dahi almadığını belirtti.

Türk-İş Başkanı Atalay, kamu işyerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ‘muhatap' sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Kamu kurumlarındaki yetkili sendikaların ocak ayından bu yana sırayla görüşmelere başladığını ve her birinin zam ve sosyal haklara ilişkin tekliflerini ilettiklerini belirten Atalay, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini bildirdi. İktidara “Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz?” çağrısı yapan Atalay, “Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ NETLEŞMESİNİ İSTİYORLAR

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Atalay, aileleriyle birlikte 1 milyona yakın insanın yeni zamları beklediğine işaret ederken, iktidarın masanın kurulması için temmuz ayını işaret ettiğini, ancak işçinin seçimlerden önce zammın netleşmesini beklediğini söyledi.

301 işçinin öldüğü Soma kazasından sorumlu tutulanların tahliye edilmesine üzüldüklerini de belirten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Adeta ölen her bir işçi için 5 gün yatıp çıktılar. Ancak kanunlar böyle. Türkiye'de her 4 günde 1 maden işçisi, her gün de 4 işçi iş kazasında hayatını kaybediyor. Bu cezaların mutlaka artırılması gerekiyor” dedi.

DAHA FAZLA