Türk-İş açıkladı... Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Türk-İş açıkladı... Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla Türk-İş tarafından her ay yapılan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2021 yılı Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

İleri Haber

Türk-İş’in açıkladığı rakamlara göre mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 lira olurken, asgari ücreti de geride bıraktı. Türk-İş araştırmasında yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 lira olarak belirlendi.

Çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından her ay yapılan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2021 yılı Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Mayıs ayında 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı", 2 bin 830 lira oldu. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 9 bin 219 lira olarak belirlendi. Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 3 bin 435 lira olarak hesaplandı. 

GIDA ENFLASYONUNDA ARTIŞ ORANI YÜZDE 16.07

Yılın ilk beş ayı itibarıyla fiyatlardaki artış yüzde 9,28'i bulurken gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 16.07 oldu.

Araştırmaya göre, kıyma ve kuşbaşı et fiyatı bu ay da artışını sürdürdü. Aynı şekilde tavuk fiyatı da arttı. Sakatat ürünlerinin fiyatı değişmedi.

DAHA FAZLA