Türk Hava Kurumu’nda kayyum dönemi sona erdi

Türk Hava Kurumu’nda kayyum dönemi sona erdi

Kurum, 2021’den bu yana kayyum yönetimi altındaydı.

Türk Hava Kurumu (THK), Ankara 9. Sulh Hukuk Hakimliği’nin kurumdaki kayyum yönetiminin sonlandırılmasına, kurumu genel kurula götürecek bir çağrı heyeti oluşturulmasına ve kayyum heyetinde başkan vekili olarak görev yapan Ali Yüksel’in söz konusu heyetin başkanlığına getirilmesine karar verdiğini açıkladı.

Ankara 9. Sulh Hukuk Hakimliği, 2021 yılından bu yana kayyum heyetiyle yönetilen THK’de kayyum yönetiminin sonlandırılmasına karar verdi.

ALİ YÜKSEL'İN GÖREVLENDİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Konuya ilişkin THK’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vesayet makamı (Ankara 9. Sulh Hukuk Hakimliği) 13 Mart 2023 tarihli ve 2019/1094 E. ve 2019/1509 sayılı kararıyla, kayyum yönetiminin sonlandırılmasına, Kurumu genel kurula götürecek bir çağrı heyeti oluşturulmasına ve heyetin başkanlığına 15 Aralık 2021 tarihinden bu yana kayyum heyetinde başkan vekili olarak görev yürüten Ali Yüksel'in görevlendirilmesine karar vermiştir.

Bugüne kadar hizmet veren kayyum heyetine kuruma yaptıkları kıymetli katkıları için teşekkür ederiz. Çağrı heyeti, büyük genel kurula kadar, bir taraftan şubelerimizin genel kurullarının tamamlanmasını ve diğer taraftan kurumun yönetimini sağlayacaktır. Önümüzdeki haftalarda çağrı heyeti, bir yol haritası hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacaktır.”