Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu gelirlerinin hazineye aktarıldığı ortaya çıktı

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu gelirlerinin hazineye aktarıldığı ortaya çıktı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na Mustafa Kemal Atatürk tarafından miras bırakılan, İş Bankası'ndaki temettü gelirlerinin hazineye aktarıldığını doğruladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, İş Bankası’ndaki hisselerinin temettü gelirlerinin, miras bıraktığı Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumundan (TTK) hazineye aktarıldığı ortaya çıktı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, olayı  gündeme getirdi. O esnada bütçesi görüşülen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy iddiaları doğrularken, Bloomberg, el konulan temettü gelirinin 3.7 milyon lira olduğunu bildirdi.

 TDK ve TTK’ye bırakılan temettü gelirinin hazineye aktarılmasına tepki gösteren Emir, “Elinizi Atatürk’ün vasiyetinden çekin. Bunlar bağımsız kurumlardır” ifadelerini kullandı.

 Bakan Ersoy ise gelirlerin aktarılmasını “Parası alınmıyor, tek hesapta toplanıyor” sözleriyle savundu. Ersoy iki senedir kurumlara verilmeyen nema gelirlerine dair ise “Haklı bir eleştiri var, en kısa sürede yasal düzenleme yapılacak” şeklinde konuştu.