Turizmde de zam furyası geliyor: 'Fiyat artışları yüzde 60'ları bulacak'

Turizmde de zam furyası geliyor: 'Fiyat artışları yüzde 60'ları bulacak'

Vardar, yaz sezonunda yerli turistler için Türkiye'deki otellerde yer bulmanın oldukça zor olacağını, bunun da fiyatlara yansıyacağını öne sürdü.

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, döviz kurundaki artış ve yükselen maliyetlerin yanı sıra, yaz sezonunda yabancı ziyaretçi sayısında beklenen güçlü artış ile iç turizmde yüzde 50-60 fiyat artışı yaşanabileceğini söyledi.

Reuters’ın haberine göre, tatil şirketi Jolly'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, erken rezervasyon kampanyası ile ilgili düzenlenen toplantıda konuştu.

Vardar, yeni dönemde oluşacak güçlü turizm hareketinde en büyük ilgiyi görecek ülkelerden birinin Türkiye olacağını belirterek, bu nedenle yaz sezonunda yerli turistler için Türkiye'deki otellerde yer bulmanın oldukça zor olacağını, bunun da fiyatlara yansıyacağını öne sürdü.

'FİYAT ARTIŞI YÜZDE 60'I BULACAK'

Bu yıl Kasım ayı itibarıyla bile erken rezervasyon fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20-25 yukarıda olduğuna işaret eden Vardar, "Bu fiyat artışı sezonda yüzde 50-60’ları bulacak gibi görünüyor. Erken rezervasyon dönemini fiyat ve yer bulma avantajı olarak da değerlendirmek gerekiyor" dedi.

DAHA FAZLA