Turizm İşçileri Dayanışması’ndan eylem: İşçileri damgalı köle yapmak istediler

Turizm İşçileri Dayanışması’ndan eylem: İşçileri damgalı köle yapmak istediler

Antalya’da eylem düzenleyen Turizm İşçileri Dayanışması, Kültür ve Turizm Bakanlığının uygulamalarına tepki gösterdi.

İleri Haber

Turizm İşçileri Dayanışması, Antalya Attalos Meydanı’nda bir eylem düzenledi. Koronavirüs salgınının kötü yönetilmesinin turizm sezonunun açılmasını etkilediğini belirten turizm işçileri, Kültür ve Turizm Bakanlığının uygulamalarına da tepki gösterdi.

Eylemde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Turizm sezonu her yılın nisan ayı ile birlikte açılmaya başlar. Kültür ve Turizm Bakanı bunu iyi bildiği için, durmadan tarihler atmaktadır. 15 Nisan, 15 Mayıs, 17 Mayıs, 1 Haziran tarihleri bu güne kadar tutmayan verdiği tarihler oldu. Bu tarihlerin tutmaması, tamamen çok kötü yönetilen pandemi yasaklarıdır.

Bu tarihler tutmadığı gibi, Kültür ve Turizm bakanlığı sitesinden, iğrenç bir video paylaşılmış, kendi ülkemizde “damgalı köle” yapılmak istenmiştir. Türkiye Turizm Geliştirme ve Kalkındırma Ajansı üzerine atılmak istenen bu suçun, bizzat Bakanın bilgisi olmadan böyle bir paylaşım yapılmayacağını, böyle bir reklam çekilmeyeceğini biliyoruz. Harcanan her kuruşun hesabı verilmelidir! Bu şekilde, kötü yönetimi unutturup, turistlerin gelmesini sağlayamazsınız! Bizler sizlerin her istediğini yapacak köleler değiliz!

En çok turist gelen ülkelerin çeşitli yasaklar getirmeleri üzerine, Kültür ve Turizm bakanı bu ülkelere çeşitli ziyaretler düzenledi. Fakat eli boş dönen Kültür ve Turizm Bakanı, geri dönüşte sadece umut pazarlamaya çalıştı. Bu ülkelerin tavrının, savaş makinaları satışları üzerinden düşüncesizce, beceriksizce yönetilmiş dış politika ile ilgili olduğunu biliyoruz.

Suç örgütü lideri ile kolkola gezenler, turizm sektöründeki mafya patronların, mafya müdürlerin de arkadaşlarıdır. Rixos otelde öldürülen Burak Oğraş cinayeti bunun kanıtıdır. Burak Oğraş cinayeti aydınlatılana kadar takipçisi olacağız.

Bahsettiklerimiz bugün itibariyle turizm sezonunun açılmamasının sebebidir. Sezon açılmaması bizlerin açlık sebebidir. Bizler, askıdaki otel çalışanları, acente çalışanları, rehberler koşulsuz şartsız ekonomik destek istiyoruz! Turizm sektöründe işçilerin belası olan iş akdinin askıya alınması, aşı konusunda problem yaratmaktadır. Askıda olan turizm emekçilerine aşı koşulsuz şartsız sağlanmalıdır!

Kültür ve Turizm Bakanı ve bağlı olduğu AKP iktidarı artık patronların, mafyaların iktidarı olmaktan vazgeçmeyeceklerse derhal istifa etmeliler!

Artık turizm işçileri yalnız kalmayacak! Turizm işçileri köle olmayacak! Turizm işçileri dayanışması ile güçlüdür! Tüm turizm sektöründe çalışan arkadaşlarımıza çağrımızdır. Gelin gücümüzü birlikte büyütelim!

Yaşasın gücümüz, yaşasın dayanışmamız!

DAHA FAZLA