Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan, turizm patronu Mehmet Nuri Ersoy'a kıyak!

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan, turizm patronu Mehmet Nuri Ersoy'a kıyak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm tesisi yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerin ödemelerini ertelemek için çalışma başlattığını duyurdu. Bakan Ersoy'un ise Hazine arazilerinde otel zincirleri bulunuyor...

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Covid-19 salgınıyla birlikte işsizlik, ücretlerde düşüş ve zamlar dolayısıyla yurttaşlar en temel ihtiyaçlarını karşılamaya zorlanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı ise turizm tesisi yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen yatırımcıların ödemesi gereken birçok kalemin ertelenmesi için çalışma başlatıldığını duyurdu. Bakanlığın turizm patronlarına “kıyak” niteliğindeki bu girişiminden en çok faydalanacak isim ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendisi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, turizm tesisi yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerin; kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ertelenmesi için çalışma başlatıldığını duyuruldu.

Açıklamada, "Kanunları uyarınca ilgili bakanlıklar tarafından üzerinde turizm tesisleri yapılmak üzere adlarına kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin; kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ertelenmesi için çalışma başlatılmış olup, AK Parti Grubu ve sayın milletvekilleri ile paylaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

PARTİ-dEVLET: AKP İLE PAYLAŞILDI

Duyurunun sonunda yer alan "AK Parti Grubu ve sayın milletvekilleri ile paylaşılmıştır" ifadesi dikkat çekti.

BAKANDAN KENDİ KENDİNE KIYAK

Öte yandan yapılan bu çalışma turizm patronlarının elini rahatlatırken, çalışmanın nimetlerinden en çok faydalanacak kişi ise otel zincirleri bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendisi oldu. Ersoy Otelcilik ve ETS Tur’un sahibi Bakan Ersoy’un Voyage, MaxxRoyal gibi otel zincirleri bulunuyor.

Ersoy Otelcilik, 2020’nin Kasım ayında Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın almıştı. Rekabet Kurumu, Azerbaycan merkezli ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Ersoy Otelcilik tarafından devralınması işlemine izin vermişti. Bodrum Hilton’un üzerinde bulunduğu arazinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olmasıyla, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, kendi bakanlığının kiracısı olmuştu.

Ersoy Otelcilik’in Bodrum Kissebükü Adalıyalı Koyu’nda yapmak istediği 5 yıldızlı Maxx Royal Bodrum Oteli’nin yapılacağı 124 bin metrekarelik alan da kamu arazisi üzerinde bulunuyor.

Devletten 49 yıllığına kiralanan alanda yapılacak otelin projesi ile tartışmalar da devam ediyor. Yöre sakinleri söz konusu tesisin yapılmasının bölgedeki ekolojik sistemi bozacağını ve inşaat çalışmalarıyla ormanlık alanın tahrip edileceğini öne sürerken, mahkemenin planla ilgili yürütmeyi durdurma kararına rağmen, otel için girişimler sürüyor.

Bodrum’un Göltürkbükü beldesi Hebilköy mevkiinde yine Ersoy Otelcilik’e ait Hebilköy Voyage Otel de Hazine arazisi üzerinde bulunuyor.

YURTTAŞLARIN YÜZDE 51’İ ZORUNLU İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR

İktidar bu düzenlemeye giderken yurttaşlar ise en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi tarafından Türkiye Siyaset Paneli Araştırması’nın nisan ayı sonuçlarına göre, “Geçtiğimiz ay içinde ödeyemediğiniz bir faturanız ya da karşılayamadığınız zorunlu bir ihtiyacınız oldu mu?” sorusuna ise yüzde 51 oranında evet yanıtı verildi.