TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verilen yurtları belediye geri aldı

TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verilen yurtları belediye geri aldı

49 yıllığına TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verilen yurt binaları geri alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, önceki dönem 49 yıllığına TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verilen yurt binalarıyla ilgili tüm işlemler iptal edildi.

Tele1’de yer alan habere göre; Başkan Muhittin Böcek başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Haziran ayı devam toplantısında 57 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda gündem maddelerinden biri olarak, önceki dönem mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi’nde bulunan yurt binasının ve mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi’nde bulunan öğrenci yurt binasının irtifak hakkı bedelsiz olarak 49 yıllığına TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verilmesi konuşuldu. Tesisin meclis kararına dayalı olarak iptali ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Yapılan oylamada söz konusu öğrenci yurtlarının TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne 49 yıllığına bedelsiz irtifak hakkı tesisiyle ilgili tüm işlemler oy çokluğuyla iptal edildi. Yurt binalarının kullanımı yeniden Antalya Büyühşehir Belediyesi’nin oldu.