TÜPRAŞ'ta sendika ile Koç Holding görüşmesi olumsuz sonuçlandı

TÜPRAŞ'ta sendika ile Koç Holding görüşmesi olumsuz sonuçlandı

TÜPRAŞ yönetimi ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri (TİS) yüksek hakem sürecine girmiş ancak TÜPRAŞ işvereni sendikaya çağrı yaparak yeniden görüşmeyi talep etmişti. Görüşme olumsuz sonuçlandı. 

Koç Holding'e bağlı TÜPRAŞ yönetimi ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri (TİS) yüksek hakem sürecine girmiş ancak işveren sendikaya çağrı yaparak yeniden görüşmeyi talep etmişti. Dün gerçekleşen bu görüşme olumsuz sonuçlandı. 

Kocaeli Denge'nin haberine göre görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Bugüne kadar yapılan dört oturumun sonucunda 9 maddede anlaşma sağlanmış ancak sözleşme bir türlü ilerlemişti.

TÜPRAŞ yönetimi, vardiya sisteminin değişimi, mazeret izinlerinin kaldırılması ve üç yıllık sözleşme konusunda tavrından vazgeçmedi. Taraflar arasında son toplantı dün gerçekleştirildi. Ne sendika, ne de işveren taleplerinden geri adım atmadı. Bu toplantının sonucuna göre, TÜPRAŞ ile Petrol İş Sendikası arasındaki ipler koptu. TÜPRAŞ işvereni maalesef olumlu bir adım atmadı. 

SON SÖZÜ YÜKSEK HAKEM SÖYLEYECEK 

TÜPRAŞişçisinin kaderi belirsizliğe mahkum edildi. Tüpraş'ta önümüzdeki günlerde son sözü Yüksek Hakem Kurulu söyleyecek. Öte yandan Tüpraş Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinelerindeki şube başkanları, sendika yöneticileri ve iş yeri temsilcileri, bugün İzmit rafinerisine geldi.

KAZANILMIŞ HAKLARDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ!

İşveren işçilerin 40 yıldır kazanılmış hakkı olan vardiya sistemi, mazeret izinlerinde ve sözleşmenin yürürlülük tarihinde değişiklik yapma isteğini yeniledi ve masada bu konuda ısrar etti. Ancak sendika, işçinin kazanılmış haklarını vermeyeceğini altını çizdi. Yaşanan sert tartışmaların ardından taraflar masadan kalktı

Yaşanan gelişmenin ardından tarafların bir daha ne zaman bir araya geleceği belirtilmedi. Petrol İş Kocaeli Şube yöneticileri masadan kalktıktan sonra tüm işçileri fabrikaya davet etti. Fabrika önünde yapılacak açıklama ile Tüpraş’ta verilecek mücadelenin yol haritası çizilecek.