Tunus Başkanlık Ofisi Müdürü, şüpheli bir zarfı açıktan sonra görme kaybı yaşadı
Tunus Başkanlık Ofisi Müdürü, Tunus Devlet Başkanı Kays Said'e gönderilen şüpheli bir zarfı açmasının ardından baş ağrısı ve kısa süreli görme kaybı yaşadı.
28-01-2021 22:51

Tunus Başkanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, pazar günü Tunus Başkanlık Ofisi Müdürü'nün, Tunus Devlet Başkanı Kays Said'e gönderilen şüpheli bir zarfı açmasının ardından baş ağrısı ve kısa süreli görme kaybı yaşadığı ve bir Başkanlık çalışanının ise baş ağrısı geçirdiği belirtildi.
Başkanlık Ofisi, Ofisi Müdürü'nün yanı sıra bir Başkanlık çalışanının da zarfın açılmasının ardından baş ağrısı yaşadığını bildirdi. Yaşanan olayın ardından Başkanlık Ofisi, Tunus Devlet Başkanı Kays Said'e gönderilen zarf hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Tunus yerel medyasında ise yaşanman olayda, Başkan Said'e yollanan zarfın bir tür zehir olan "Risin" içerdiği iddia edildi.
Öte yandan, Tunus'ta artan yeni kabine tartışmaları ve yüzlerce gencin tutuklandığı koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ekonomik kriz nedeniyle yaşanan zorlu ekonomik koşullar, ülkede gerilimin yükselmesine neden olmuştu.
İLGİLİ HABERLER
İran: İsrail hata yaparsa Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz
İran: İsrail hata yaparsa Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz
07-03-2021 15:19

İİran Savunma Bakanı Emir Hatemi, başkent Tahran'da katıldığı bir etkinlikte konuştu. İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Hatemi, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın açıklamalarına yanıt verdi.
Benny Gantz İsrail ordusunun İran'ın nükleer tesislerini vurmaya yönelik planlarını güncellediğini açıklamıştı. Gantz'a yanıt veren Hatemi, ''Hata yaparlarsa, Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz" ifadelerini kullandı.
İran'a yönelik yapılan açıklamalarla ilgili konuşan Hatemi, İran'ın güvenlik ve istikrarını koruyabilecek imkanlara sahip olduğunu vurgulayarak ''Bölgede hiç kimse Siyonist rejimi istemiyor ve bu nedenle etraflarına duvar örmek zorunda kaldılar. Ayrıca, çaresizlik nedeniyle bazen İran'ı tehdit ediyorlar. Eğer hata yaparlarsa, Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz'' diye konuştu.
Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 40 yaralı
Pakistan'ın Sindh bölgesinde yolcu treni raydan çıktı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 40 kişi de yaralandı.
07-03-2021 14:15

Pakistan'ın Sindh eyaletinde yolcu treninin raydan çıkması sonucu en az bir kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Yetkililer, Lahor'a giden 18 vagonlu trenin 8 vagonunun Rohri ve Sangi istasyonları arasında raydan çıktığını ve demir yolu trafiğinin iki yönlü, geçici olarak durduğunu açıkladı.
Tren kazasında bir kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 40 kişi hastaneye kaldırıldı. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Demiryolu Bakanı Azam Sawati, kazada ölen kişinin yakınlarına ve tüm yaralılara tazminat ödeneceğini söyledi. Pakistan'da demir yolu altyapısının yetersiz olması nedeniyle sık sık tren kazaları meydana geliyor.
Papa, Irak'ta Şii lider Sistani'yle görüştü
Papa Francis, Irak'ta Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile görüştü.
06-03-2021 14:50

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile Necef'te bir araya geldi.
Vatikan'dan "Papa, dini topluluklar arasında iş birliği ve dostluğun önemine dikkat çekerken, Irak ve bölgenin iyiliği için karşılıklı saygı ve diyalog geliştirmenin öneminin de altını çizdi" açıklaması yapıldı.
Sistani’nin ofisinden yapılan açıklamada ise, Şii liderin "Dini ve ruhani liderlik trajedileri durdurmada büyük rol oynamalı ve ilgili tarafları, akıl ile anlayışı hakim kılmaya ve savaş dilini silmeye teşvik etmelidir" dediği aktarıldı.
Reuters ajansı, nadiren kamuoyu önüne çıkan Sistani'nin 'Iraklı yetkililerin bulunmaması şartıyla' Papa ile görüşmeyi kabul ettiğini kaydetti.
İsrail'den İran'a 'vuracağız' tehdidi
İran'ın nükleer tesislerini vurmaya dönük planları güncellediklerini söyleyen Benny Gantz, ''Dünyanın İran'ı durdurmasının daha iyi olacak'' dedi.
06-03-2021 08:53

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail ordusunun İran'ın nükleer tesislerini vurmaya dönük planlarını güncellediğini söyledi. Gantz, Amerika Fox News'e verdiği röportajda, İran'ın nükleer faaliyetlerine ve Lübnan Hizbullahı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
İran'ın nükleer tesislerini vurmaya dönük askeri planlara, saldırının öncesine kadar nihai şeklinin verilmeyeceğini dile getiren Gantz, "O zamana kadar, planları oluşturmaya, geliştirmeye, mümkün olan en yüksek profesyonel seviyeye çıkarmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Dünyanın İran'ı durdurmasının daha iyi olacağını söyleyen Gantz, aksi halde İsrail'in bağımsız hareket etmesi ve kendisini koruması gerektiğini ifade etti. Hizbullah'ın elinde "yüz binlerce" roket ve füze olduğunu ifade eden Gantz, Fox News muhabirine Hizbullah hedeflerine ilişkin bir haritayı gösterdi.
Beyaz Saray'dan Suriye'deki saldırılara ilişkin yeni açıklama: Nefsi müdafaa
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Suriye-Irak sınırında Erbil'deki saldırılarıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle Iraklı gruplara düzenlenen hava saldırısını 'deniz aşırı yerlerdeki ABD askerlerinin nefsi müdafaası' olarak nitelendirdi.
05-03-2021 23:24

Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren ve gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Sputnik'te yer alan habere göre ABD'nin, Suriye'deki saldırısından önce Kongre üyelerini yeterince bilgilendirmediği konusundaki eleştirilere, "Önce Kongre'deki birçok komite ve grubu temsil eden 8 lider ile bu konuda konuştuk. Ardından da gerekli bilgilendirmeleri yaptık" ifadelerini kullandı.
Psaki, "Suriye'deki hava saldırıları konusunda tabii ki tüm hukuki süreç ve incelemeyi yaptık. Bu saldırı konusunda hukuki haklarımız olduğundan eminiz. Bu saldırı, denizaşırı ülkelerde görevli ABD askeri personelinin nefsi müdafaasıydı" diye konuştu.
ABD 26 Şubat'ta, Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil, Iraklı grupların sınır kontrol noktasındaki tesislerini hedef almıştı.
Pentagon, bu saldırıların 15 Şubat'taki Erbil Havalimanı'na ve 22 Şubat'taki Bağdat'ın korunaklı bölgesi olan Yeşil Bölge'ye yönelik saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıklamıştı.
Somali'de bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 20 kişi hayatın kaybederken 30 kişi yaralandı.
05-03-2021 22:45

Somali'nin başkenti Mogadişu'da limana yakın bölgedeki bir restoranın önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı.
Bölgede gerçekleşen patlamanın ardından silah seslerinin de duyulduğu bildirilirken, yetkililer en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Henüz saldırıyı üstlenenin olmadığı belirtilirken, aynı restoran daha önce de 2 kez saldırıların hedefi olmuştu.