Tuncel Kurtiz'i aramızdan ayrılışının 6'ncı yılında özlemle anıyoruz

Tuncel Kurtiz'i aramızdan ayrılışının 6'ncı yılında özlemle anıyoruz

Ardında yüzlerce film, tiyatro ve dizi bırakan usta oyuncu Tuncel Kurtiz'i, aramızdan ayrılışının 6'ncı yılında özlemle anıyoruz.

İleri Haber

Usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in aramızdan ayrılışının üzerinden 6 yıl geçti. 27 Eylül 2013 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Kurtiz, hem sosyal medyada hem de mezarı başında sevenler tarafından anılıyor. 

1 Şubat 1936'da İzmit'te dünyaya gelen Kurtiz, oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve seslendirme çalışmaları da yaptı.

Oyunculuğa 1959 yılında Dormen Tiyatrosu ile başlayan Kurtiz, 1978 yılında Yılmaz Güney'in yazdığı ve Zeki Ökten'in yönetmenliğini yaptığı "Sürü" filmiyle kariyerinin zirvesine çıktı. 

Kurtiz, hayatı boyunca aldığı birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

Yüzlerce filmde, dizide ve tiyatroda yer alan Kurtiz, vefatından önce son olarak "Ezel" dizisinde "Ramiz Karaeski" karakterini canlandırdı. 

27 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'daki evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kurtiz, 29 Eylül 2013'te Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedildi. 

DAHA FAZLA