Tuncay Özilhan'ın villası önünde hak arayan Migros depo işçilerine yine polis saldırdı: Gözaltının her aşamasında işkence!

Tuncay Özilhan'ın villası önünde hak arayan Migros depo işçilerine yine polis saldırdı: Gözaltının her aşamasında işkence!

Patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villası önünde haklarını isteyen Kod29 ile işten çıkarılan Migros işçilerine polis saldırdı.

İleri Haber

Direnişlerinin 94. gününde, patron Tuncay Özilhan’ın evinin önünde mahalleye özel çıkarılan eylem yasağı kararı gerekçe gösterilerek 32 Migros direnişçisi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz’ın ise hastanedeki sağlık kontrolü sırasında polisin işkencesine maruz kaldığı ve bu işkence sonucu kolunun kırıldığı belirtildi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Şekerpınar Migros deposunda çalışan işçiler yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgına karşı alınmayan önlemler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları, mobbing ve tacize karşı Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendi.

SENDİKALI İŞÇİLERE ÜCRETSİZ İZİN VE SÜRGÜN

Üye olan işçilerden 70’i ücretsiz izine çıkarılırken, 3 işçi ise İstanbul Esenyurt’ta bulunan depoya sürgün edildi. Sürgün edilen işçilerin Esenyurt’a gitmemesi üzerine önce işçilere ihtar çekildi, ardından 3 işçi de işten çıkarıldı.

İŞÇİLER 94 GÜNDÜR DİRENİŞTE

Yaşananların ardından direnişe başlayan işçilerin mücadelesi 94 gündür sürüyor. Direnişi patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’da bulunan villası önünde taşıyan işçiler, burada polis engellemesi ve gözaltılarla karşı karşıya kalıyor.

PATRONUN EVİNE ÖZEL ‘GÖSTERİ YASAĞI’

Beykoz Kaymakamlığı, aldığı kararla Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın evinin bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün gösteri, yürüyüş, basın açıklamasını yasaklamıştı.

Bugün yapılan eylemde de Migros depo işçileri Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylemdeydi. Eyleme saldıran polis, işçiler ve dayanışmada bulunan sendika temsilcileri dahil 32 kişiyi gözaltına aldı.

 

SAĞLIK KONTROLÜNDE İŞKENCE!

Gözaltına alınanlar Beykoz Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürüldü. Burada DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz’ın polisin işkencesine maruz kaldığı ve bu işkence sonucu kolunun kırıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanların İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu öğrenildi.