Tuncay Özilhan'a aralıksız 'koruma', hak arayan işçilere aralıksız zulüm: 'Devlet bizi sadece gözaltına almak için görüyor'

Tuncay Özilhan'a aralıksız 'koruma', hak arayan işçilere aralıksız zulüm: 'Devlet bizi sadece gözaltına almak için görüyor'

Migros depo işçileri, patron Tuncay Özilhan'a özel çıkarılan koruma kararının uzatılması ile direnişlerinin 100. gününde bir kez daha gözaltına alındı. Kaymakamlık kararına tepki gösteren DGD-Sen Genel Başkanı Bostancı, devletin kendilerini sadece gözaltına almak için gördüğünü söyledi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Patron Tuncay Özilhan’ın villasının bulunduğu mahalleye özel çıkarılan eylem yasağının uzatıldığı gerekçesiyle direnişlerinin 100. gününde 14 Migros direnişçisi gözaltına alındı. DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, "100 gündür direnen Migros depo işçilerini devletin hiçbir kurumu görmüyor. Sadece İçişleri Bakanlığı görüyor, onlarda gözaltına almak için görüyor" dedi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Şekerpınar Migros deposunda çalışan işçiler yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgına karşı alınmayan önlemler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları, mobbing ve tacize karşı Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendi.

SENDİKALI İŞÇİLERE ÜCRETSİZ İZİN VE SÜRGÜN

Üye olan işçilerden 70’i ücretsiz izine çıkarılırken, 3 işçi ise İstanbul Esenyurt’ta bulunan depoya sürgün edildi. Sürgün edilen işçilerin Esenyurt’a gitmemesi üzerine önce işçilere ihtar çekildi, ardından 3 işçi de işten çıkarıldı.

İŞÇİLER 100 GÜNDÜR DİRENİŞTE: PATRONA ÖZEL KORUMA

Yaşananların ardından direnişe başlayan işçilerin mücadelesi 100 gündür sürüyor. İşçilerin, direnişi patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’da bulunan villası önüne taşıma kararıyla birlikte, Beykoz Kaymakamlığı da bir karar alarak Özilhan’ın evinin bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasını yasakladı. Bu sürede işçiler Çubuklu Mahallesi’nde polis saldırısına maruz kalırken, işkence ile gözaltı da yapıldı. Bu işkenceler sonucu DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz’ın kolu kırıldı.

[ih2]

ÖZİLHAN’A ARALIKSIZ KORUMA

Beykoz Kaymakamlığı’nın aldığı 15 günlük gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yasağı dün itibarıyla sona erdi. Kaymakamlık bugün bu yasağı 15 gün daha uzattı. Direnişlerinin 100. gününde Çubuklu Mahallesi’nde eylem yapmak isteyen Migros depo işçileri, bir kez daha yasak gerekçesiyle polis saldırısına maruz kaldı. Saldırıda 14 işçi gözaltına alındı.

‘DEVLET BİZİ SADECE GÖZALTINA ALMAK İÇİN GÖRÜYOR’

İleri’ye konuşan DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, Beykoz Kaymakamlığı’nın Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı hareket ettiğini söyledi. “İkinci defa 15 gün gösteri, yürüyüş, basın açıklaması yasak kararı neye göre, kime göre alıyor?” diye soran Bostancı,  "100 gündür direnen Migros depo işçilerini devletin hiçbir kurumu görmüyor. Sadece İçişleri Bakanlığı görüyor, onlarda gözaltına almak için görüyor" dedi.

Siyasi parti başkanları ve konfederasyonların da kendilerine destek vermediğinden yakınan Bostancı, Tuncay Özilhan’ın “işçilerin tazminatına çöktüğünü” vurguladı.