Tuncay Çelen: Mücadele sağlam temeller üzerine kurulmalı

Tuncay Çelen: Mücadele sağlam temeller üzerine kurulmalı

TİP Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği "Dünden Bugüne Sosyalist Hareket Tarihimiz" başlıklı etkinlikte konuşan Tuncay Çelen, "Mücadele sağlam temeller üzerine kurulmalı" dedi.

İleri Haber - Mersin

68 Kuşağı'nın önderlerinden Tuncay Çelen, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği "Dünden Bugüne Sosyalist Hareket Tarihimiz" başlıklı etkinliğe katıldı. 

Türkiye Devrimci Hareketi’nin önemli isimlerinden TİP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Çelen, TİP Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği ‘Dünden Bugüne Sosyalist Hareketler Tarihimiz’ başlıklı söyleşinin konuğu oldu. İkinci Dünya Savaşı’ndan bugüne Türkiye’de ve dünyada yaşanan devrimci mücadelelerin konuşulduğu etkinlik, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Teslim Töre adına saygı duruşu ile başladı.   

‘MÜCADELE SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULMALI’

Türkiye’de devrimci hareketin işçi sınıfının kitlesel mücadelesinden daha önce doğduğunu belirten Çelen, 15-16 Haziran'la beraber işçi sınıfının içindeki yükselişin, işçileri devrimci gruplarla daha organik bir ilişkilenme içine yönelttiğini söyledi.

Çelen, “Devrimci güçler işçilerle bağlarını güçlendirdikçe ayaklarını yere daha sağlam basmaya başladı. Bugün de devrimci hareket ve işçi sınıfı mücadelenin iki ayağı. Bu iki ayağın sağlam temellerde kurulması mücadeleyi daha ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.