TÜMTİS Aras Kargo’da toplu sözleşme imzaladı

TÜMTİS Aras Kargo’da toplu sözleşme imzaladı

Aras Kargo ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) arasındaki toplu sözleşme süreci anlaşma ile sonuçlandı. Önümüzdeki 2 yıl için yüzde 22’lik zamma imza atıldı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile Aras Kargo arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 2 yılık imzalanan toplu sözleşmeye ilişkin sendika tarafından yapılan açıklamada sendika üyesi işçilerin 1 Eylül 2018 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında alınan ücretlerine yüzde 9 oranında, 31 Aralık 2018 tarihinde almış oldukları ücretlerine yüzde 22 oranında zam alındı. Ücretlere ek olarak bir aylık ücretleri tutarında ikramiye alındığı duyuruldu.

1 Eylül 2018-31 Aralık 2020 dönemini kapsayan toplusözleşmede; ücret ve sosyal haklara birinci yıl %40, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam, fazla mesai ücretlerine %60 zam, bir aylık ücret tutarında ikramiye yıllık izinlerde bir gün artış, yakacak, öğrenim, doğum, evlenme yardımlarında artış, yemek ücretlerinin 12 TL’den 15 TL’ye yükseltilmesi, disiplin Kurulu kararı olmaksızın işçi çıkarılmayacağı güvencesi yer aldı.