Tüm-Rusya Leninist Komünist Gençlik Örgütü’nden Boğaziçi direnişi ile ilgili TİP'le dayanışma mesajı

Tüm-Rusya Leninist Komünist Gençlik Örgütü’nden Boğaziçi direnişi ile ilgili TİP'le dayanışma mesajı

Rusya Komünistleri Partisi’nin gençlik örgütü Tüm-Rusya Leninist Komünist Gençlik Örgütü, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasının ardından yapılan eylemlerle ilgili Türkiye İşçi Partisi ile dayanışma mesajı yayınladı.

İleri Haber
Rusya Komünistleri Partisi’nin gençlik örgütü Tüm-Rusya Leninist Komünist Gençlik Örgütü, Türkiye İşçi Partisi ile dayanışma mesajı yayınladı. Gençlik örgütü yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde polisin saldırıları ve işkencelerine tepki göstererek şu ifadelere yer verdi: 

Tüm Rusya Leninist Gençlik Örgütü olarak İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin hakları için yaptıkları gösterilere polisin zor kullanarak müdahale ettiğini müteasifane öğrenmiş bulunmaktayız.

Üniversiter özerklik geleneğini- rektörlerin dışardan devlet görevlilerince atanması ile değil, eğitim kurumları çalışanlarının seçimi ile belirlenmesi hakkını- barışçıl biçimde savunan öğrencilerle dayanışma mesajımızı iletiyoruz. Erdoğan Rejiminin eğitim hakkı ve özgür düşünceyi bastırma çabaları karşısında mücadele eden herkesin yaylarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Derhal baskılara son verilerek tutuklanan üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Akademik özgürlüklerin korunması ve iktidar organlarının eğitim kurumlarının işlerine müdahale etmemesini talep ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesinin özgür statüsüne müdaehele son verilmesini istiyoruz. Üniversite idaresi polis müdürlerince tanzim edilmemeli, bilakis üniversite öğretim üyelerince seçilmelidir.

Türkiye İşçi Partili yoldaşlarımızın polis şiddeti ve her türden ayrımcılık karşısında sürdürdükleri haklı mücadeleyi destekliyoruz.

Faşizme son. Birlikte Güçlüyüz. Uluslararası Dayanışma Kazanacak!

 

 

DAHA FAZLA