Tüm madencilik faaliyetleri Varlık Fonu’na bağlanıyor

Tüm madencilik faaliyetleri Varlık Fonu’na bağlanıyor

TVF ortaklığında kurulacak Maden Holding ile tüm madencilik faaliyetleri tek çatı altında toplanacak.

Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF); 20’ye yakın madenin çıkarılması ve işlenmesinde rol üstlenmeye hazırlanmasıyla, fon ortaklığında kurulacak Maden Holding ile tüm madencilik faaliyetleri tek çatı altında toplanacak.

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP); TVF’nin petrokimya, madencilik ve yerli kaynağa dönük enerji üretme alanlarında sabit sermaye yatırımlarında yer alacağı belirtilmişti.

MADENLERİ ÇIKARACAK VE İŞLEYECEK

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, madencilik faaliyetleriyle ilgili tüm şirketler Maden Holding’de toplanacak. Holding'in faaliyetleri arasında ise altın, kömür, çinko, demir, bakır, alüminyum, linyit gibi madenlerin çıkarılması ve işlenmesi yer alacak.

Fon’un yerli kömürden elektrik üretimi işine de yatırım yapması planlanıyor. İlk etapta, büyük bir linyit yatağı olan Afşin-Elbistan C segmentinin aktifleştirilmesi için çalışıldığı belirtildi.

TVF'DEN YÜKLÜ HİSSE ALIMLARI

TVF son dönemde yüklü hisse alımlarıyla gündeme geldi. Kamu bankalarındaki hissesini artırıp sermaye piyasası ve sigorta sektörüne yatırım yapan fon, telekomünikasyon şirketi Turkcell’in de en büyük hissedarı konumuna gelmişti.