Tüm Emekli Sen: Hiçbir emekli açlık sınırında yaşamamalı

Tüm Emekli Sen: Hiçbir emekli açlık sınırında yaşamamalı

Tüm Emekli Sen Beykoz Şubesi yaptıkları eylemle, emeklilik maaşının açlık sınırının üzerine çekilmesini ve bayram ikramiyelerinin 2 bin lira olmasını talep etti.

Tüm Emekli Sen Beykoz Şubesi yaptıkları eylemle, emekli maaşının açlık sınırının üzerine çekilmesi, bayram ikramiyelerinin 2 bin liranın üzerine çekilmesi ve emeklilerin sendikal örgütlenmede bulunmasının önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.

65 yaş üzeri yurttaşlara verillen 10.00 - 20.00 sokağa çıkma serbestliğinin "kabalık ve kadir bilmezlik" olduğunun altının çizildiği açıklamada, "Emekleri, tecrübeleri ve hünerleriyle etrafımızda gördüğümüz her değeri, her güzelliği alınlarının teriyle yaratan biz 65 yaş üstü insanlar hapsedilmeyi hak etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'EMEKLİLERİN TOPLU SÖZLEŞME HAKKI HAYATA GEÇİRİLSİN'

8 milyon emeklinin 2 bin liranın altındaki maaşla geçinmeye çalışmasının tahammül edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, talepler şöyle sıralandı:

1- Hiçbir emekli açlık sınırında yaşamamalı,

2- Yüzde 4-5 gibi komik bir zammı reddediyoruz

3- Bayram ikramiyeleri 2 bin TL olmalı,

4- Emekli örgütlülüğünün önündeki engeller kaldırılmalı. Emeklilerin toplu sözleşme hakkı derhal hayata geçirilmelidir,

5- Muayene ve ilaç kesintileri kaldırılmalıdır,

6- Emeklilerin ulaşım, sosyal medya, tiyatro, sinema, eğlence ve turistik gezi gibi etkinliklerden parasız ya da indirimli tarifelerle yararlanması sağlanmalıdır. Yılda 4 ikramiye istiyoruz.

15-16 Haziran Direnişi'nin 50. yıl dönümünde yapılan basın açıklamasının sonunda, "Yaşasın 15-16 Haziran" sloganı atıldı.