'Tükiye Aile Meclisleri' adlı gruptan skandal 8 Mart çağrısı

'Tükiye Aile Meclisleri' adlı gruptan skandal 8 Mart çağrısı

Türkiye Aile Meclisleri isimli bir grup, Twitter hesabında "Aile yıkan yasalar kaldırılsın" başlığıyla 8 Mart'ta cami önlerine çağrı yaptığı bir afiş yayımladı.

'Tükiye Aile Meclisleri' adlı bir hesaptan yapılan skandal bir çağrıda, "Aile yıkan yasalar kaldırılsın" başlığıyla 8 Mart'ta tüm camilerde "basın açıklaması dua" ifadelerine yer verildi. Çağrıyı yapan grubun kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasaları, çocukları ve eşcinselleri hedef alan ifadeleri dikkat çekti.

Tükiye Aile Meclisleri adlı bir grubun sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda "Zulüm Konuları" denilerek "İstanbul Sözleşmesi iptal olsun", "6284 sayılı yasa kalksın", "Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşcinsellik terörü insanlık suçudur" gibi ifadeler yer aldı. 8 Mart'ta camilere çağrı yapılan paylaşımda "Fuhuş Yasaklansın", "Nafaka Hapsi kalksın", "Süresiz Nafaka zulmü son bulsun", "Ailede reis olsun", "Genç Akran Evlilik Yasağı Kalksın" denilerek kadın ve çocuk haklarına saldıran, tecavüze affı savunan ve nafakayı sınırlandırmaya yönelik ifadeler öne sürüldü.

DAHA FAZLA