TÜİK Başkanı, Erdoğan'ın talimatını beklemiş

TÜİK Başkanı, Erdoğan'ın talimatını beklemiş

Soydan, Ankara kulislerinde ziyarete dair dillendirilenleri aktardı.

İleri Haber

halktv.com.tr yazarı Barış Soydan, Ankara kulislerinde “TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’in Kılıçdaroğlu’nun ani açıklaması sonrasında ne yapması gerektiğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalıştığını, ulaşamayınca da kendi insiyatifiyle risk alıp Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediğinin” konuşulduğunu yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) randevu istediğini ancak verilmediğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" demiş ve parti yetkilileriyle gittiği TÜİK’te kapılar yüzüne kapanmıştı. Güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağı bilgisini vererek CHP’ye kapıları açmamıştı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada "TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmıştır, bir Saray kurumu haline dönüşmüştür" diye konuşmuştu.

halktv.com.tr yazarı Barış Soydan, bugünkü köşesinde kaleme aldığı “TÜİK Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na ulaşamadığı için kapıyı açmadığı konuşuluyor” başlıklı yazısında Ankara kulislerinde ziyarete dair dillendirilenleri aktardı.

Soydan’ın yazısında ilgili kısım şöyle:

Kılıçdaroğlu, Kasım ayı enflasyonunun açıklandığı 3 Aralık’ta ani bir açıklamayla TÜİK’i ziyaret edeceğini duyurmuştu. Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun ani ziyaretinin TÜİK’i ve iktidarı hazırlıksız yakaladığı konuşuluyor. TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, Kılıçdaroğlu’nun ani açıklaması sonrasında ne yapması gerektiğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış ama ulaşamamış. Ve kendi insiyatifiyle risk alıp Kılıçdaroğlu ile görüşmek istememiş…

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayın.