TÜGVA ve TÜRGEV yüz binlerce euroluk hibe almış

TÜGVA ve TÜRGEV yüz binlerce euroluk hibe almış

Kamu kaynaklarından sınırsız ayrıcalık sağlandığı bilinen TÜGVA ve TÜRGEV’in yurtdışından yüz binlerce euroluk hibe desteği de aldığı ortaya çıktı.

Avrupa Birliği Başkanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı, 31 Mart’ta, “2021 yılı R2 dönemi Erasmus+ Gençlik Programı Projeleri Başvuru Sonuçlarını” açıkladı. Sonuçlar, iktidara yakınlıkları ile bilinen TÜGVA ve TÜRGEV’in aldığı hibe desteğinin büyüklüğünü ortaya koydu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından AKP’nin büyükşehirlerde güç kaybetmesi ile kaynak arayışına giren vakıflardan TÜGVA’nın, “Erasmus + Gençlik Programı” projeleri kapsamında toplam 307 bin 904 euro, TÜRGEV’in ise 39 bin 840 euro hibe aldığı öğrenildi.

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA, iki farklı projesi için hibeye hak kazandı. Projelerden ilki, “Gençlik STK’larında Dijital Dönüşüm Yoluyla Kapasite Geliştirme” projesi oldu. Vakfın İstanbul merkezli gerçekleştireceği proje kapsamında 60 bin euro hibe aldığı bildirildi.

Eski bir çalışanının sızdırdığı belirtilen ve torpil taleplerini içerdiği iddia edilen belgelerle gündeme gelen vakfın hibe aldığı ikinci projenin hibe büyüklüğü ise dikkati çekti. Vakfın yine İstanbul’da gerçekleştirdiği, “STK Operasyonel Yönetim Sistemi ve Uygulamaları Geliştirilmesi” için Ulusal Ajans’tan alınan hibe tutarının 247 bin 904 euro olduğu belirtildi. Böylelikle vakıf, iki farklı projesi için ajanstan toplam 307 bin 904 euro hibe aldı.

Yönetiminde Fatmanur Altun, Esra Albayrak ve Mevlüt Uysal gibi isimlerin yer aldığı TÜRGEV de hibe desteği alan kurumlar arasında yer aldı. TÜRGEV’in, “Tohumun Yolculuğu – Sürdürülebilir Tarımda Gençlik Hareketi” isimli proje için sağlanan hibe desteği kayıtlara, 39 bin 840 euro olarak geçti.

2020’DE DE HİBE ALDILAR

2020 yılında dağıtılan hibelerden de yararlanan TÜGVA’ya, “Genç Türkiye Kongresi” projesi için 41,5 bin euroluk hibe desteği sağlandı. Ensar Vakfı da yine 2020 yılında, “Gençlik Fısıltıları” projesi ile 31 bin 760 euro hibeden yararlandı.