TÜGVA, ücretsiz tahsis edilen binada bakanlık desteğiyle proje yürütüyor

TÜGVA, ücretsiz tahsis edilen binada bakanlık desteğiyle proje yürütüyor

Yandaş vakıf TÜGVA'nın İzmir Menemen'de temsilciliğinin ücretsiz şekilde tahsil edildiği ve Spor ve Çalışma Bakanlığı desteğiyle proje yürüttüğü öğrenildi.

Gazeteci Metin Cihan'ın Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) referansı ile kamu kurumlarına yapılan atamaları gösteren belgeler yayımlaması sonrasında yandaş vakıfla ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. İzmir Menemen'de eski vergi dairesi binasının TÜGVA'ya ücretsiz verildiği ortaya çıktı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA'nın Menemen'deki bu binayı ücretsiz bir şekilde aldığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle proje yürüttüğü ortaya çıktı. 

HalkTV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Menemen'de uzun yıllar vergi dairesi olarak hizmet veren söz konusu bina geçen yıl boşaltıldı. Vergi Dairesi yeni yapılan kaymakamlık binasına taşınırken, içinde lojmanların bulunduğu eski bina TÜGVA'ya devredildi.

Bu binayı temsilcilik olarak kullanan TÜGVA, burada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen 'Gençliğin Geleceği Ol' adlı projeyi yürütüyor. Proje kapsamında çocuklara Kuran, Osmanlıca, bağlama, ney, tiyatro, işaret dili, zeka oyunları, okçuluk ve diğer spor dalları ile matematik ve Türkçe kursu veriliyor.