TÜGVA koordinatörünün bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı

TÜGVA koordinatörünün bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı

Adıyaman'da görevli bir TÜGVA Lise Koordinatörü'nün, bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bu kez çocuğa yönelik cinsel istismar ile gündemde. 

Devlet içindeki yapılanması yayımlanan belgeler ile ortaya çıkan TÜGVA'nın Adıyaman'daki bir lisede "müdür yardımcısı" olarak görevli lise koordinatörünün, bir çocuğa cinsel istismar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan tarafından istismara ilişkin polis tutanağı yayımlanırken, tutanakta yer alan ifadelere göre isminin "Yusuf" olduğu belirtilen müdür yardımcısı ve TÜGVA temsilcisi ile birlikte; isminin "Kadir" olduğu belirtilen bir öğretmen de cinsel istismar girişiminde bulundu.

'OLAY BASINDAN GİZLENDİĞİ İÇİN TUTANAĞI BANA ULAŞTIRDILAR'

Cihan, konuya ilişkin paylaşımını şunları yazdı:

"Adıyaman'da, lise müdür yardımcısı öğrencisini taciz edip tecavüz girişimlerinde bulunuyor. Bunu anlattığı başka bir öğretmen de taciz ediyor. Müdür yardımcısı aynı zamanda TÜGVA Lise Koordinatörlüğü yaptığı ve olay basından gizlendiği için polisteki ifade tutanağını bana ulaştırdılar."

Cihan, paylaşımının devamında, "Mozaiklediğim yerlerde, mağdur öğrenci; cinsel şiddetin, tacizin ve tecavüz girişimlerinin ayrıntılarını polise anlatıyor. O kısımları burada paylaşmayı uygun görmedim." dedi.

'GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI'

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, taciz iddiasında ismi geçen müdür yardımcısı ve öğretmen hakkında işlem başlatıldığını duyurarak şunları söyledi:

"Adıyaman Merkez Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 28/11/2021 Pazar günü sosyal medyaya yansıyan iddialarla ilgili olarak:

Merkez Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki konuyla ilgili olarak, okul müdür yardımcısı ve öğretmen hakkında adli işlem başlatılmış, Adıyaman Valilik Makamının 18/11/2021 tarihli E-47393285-663.07-37134778 sayılı Oluru ile de disiplin soruşturması başlatılarak maarif müfettişleri görevlendirilmiştir. Anılan Adıyaman Valilik Makamının 18/11/2021 tarihli E-47393285-663.07-37134778 sayılı Oluru ile görevi başında kalmasında sakınca görülen Müdür Yardımcısı görevden de uzaklaştırılmıştır"

DAHA FAZLA