TÜGVA-kayyum rektör el ele: İmaj temizleme projesi başlattılar

TÜGVA-kayyum rektör el ele: İmaj temizleme projesi başlattılar

TÜGVA, 'Kültür Sanat Okulu' adı altında 'imaj temizleme' projesi başlattı. Projede Erdoğan tarafından MSGSÜ'ye kayyum olarak atanan Rektör Handan İnci de yer alıyor.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üzerinden ordu, emniyet, yargı ve diğer kamu kurumlarına birçok kişinin yerleştirilmesinin ve bu kişilerle ilgili sicil listeleri tutulmasına ilişkin ortaya çıkan ‘paralel yapılanma’ belgeleri Türkiye gündeminde konuşulmaya devam ederken, TÜGVA'nın 'imaj temizleme' girişimleri de başladı.

TÜGVA, 'Kültür Sanat Okulu' adı altında yeni bir proje başlattı. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvurularla katılım sağlanan projede 'edebiyattan müziğe, resimden mimariye bir çok alanda yoğun aktarım' sağlanacağı iddia edildi.

Öte yandan TÜGVA Kültür Sanat Koordinatörü Mustafa Yiğit imzasıyla yapılan açıklamada ise "Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır. Vakfın amacı gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamaktır" ifadeleri kullanıldı.

SEÇİLMİŞ DEĞİL, ATANMIŞ REKTÖR

TÜGVA'nın 'Kültür Sanat Okulu' projesine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Handan İnci'nin katılması dikkat çekti.

2011 yılında bir öğrenciyi sahte belgeyle araştırma görevlisi kadrosuna alan ve bu nedenle 'kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verilen Handan İnci,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında MSGSÜ'ye rektör olarak atanmıştı.

İnci, rektör olarak atanmasının ardından ilk olarak üniversite pano ve akademisyen odalarındaki afişleri indirtmişti.

İnci ayrıca, kendisini Prof. Sami Şekeroğlu Sinema- Televizyon Merkezi Müdürlüğü’ne atamış, atama usulsüz olduğu gerekçesi ile yargıya taşınmış ve İstanbul 2. İdare Mahkemesi, İnci’nin aleyhine karar vererek söz konusu müdürlüğe Sinema- TV Bölümü öğretim elemanlarından birisini ataması gerektiğini tebliğ etmişti.