TÜGVA istemiş, valilikler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü vermiş!

TÜGVA istemiş, valilikler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü vermiş!

Hakkındaki belgelerde yeni detayları ortaya çıkan TÜGVA’nın ülkenin farklı yerlerinde valiliklerden ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden (VGM) öğrenci yurdu, halk eğitim binası gibi yerleri talep ettiği ve bunların TÜGVA temsilciliklerine dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkındaki belgelerde, atamaların yanı sıra valiliklerden ve VGM’den kendilerine yer tahsis edilmesini istediği ve bu yerlerin TÜGVA temsilciliğine dönüştürüldüğü de yer alıyor.

AĞRI’DA HALK EĞİTİME AİT SERGİ SALONU

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet’in imzasıyla Ağrı Valiliği’ne gönderilen dilekçeyle Halk Eğitim Mesleki ve Akşam Sanat Okulu’nun ek binasında bulunan sergi salonunun vakıfa tahsis edilmesi talep edildiği, bir gün sonra ise vakfın aynı yerde açılış etkinliği düzenlediği ortaya çıktı.

ANKARA’DA VAKIFA AİT BİNA

Ankara Demetevler’de Yıldız Yasemin Sonel Vakfı’na ait taşınmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından TÜGVA’ya tahsis edildi.

YOZGAT’TA ÖĞRENCİ YURDU

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet imzasıyla VGM Sivas Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen dilekçeyle Yozgat Sorgun’da, Yozgat Eğitim Vakfı’na ait Bektaşlar Özel Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun TÜGVA’ya tahsis edilmesinin istendiği ve yurdun TÜGVA Sorgun İlçe Temsilciliği’ne dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

ERZİNCAN’DA VAKIF BİNASI, SİVAS’TA PANSİYON

Erzincan Merkez ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki Akyazılı Orta ve Yüksek Öğrenim Vakfı’na ait taşınmazın kendilerine tahsis edilmesini isteyen TÜGVA Genel Müdürü Salih Çil, binanın eşyalarla birlikte tahsis edilmesi için 6 Ekim 2016’da Erzincan Defterdarlığı’na dilekçe verdi. Bina, TÜGVA Erzincan Yurdu olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Sivas Defterdarlığı’na yazdıkları dilekçeyle Sivas Merkez ilçesi İşhan Mahallesi’ndeki Ali Duran ve Ailesi İlahiyat Pansiyonu’nun kendilerine tahsis edilmesini talep eden TÜGVA, söz konusu taşınmazı Reis Bey Yurdu olarak kullanıyor.