'TÜGVA gençleri hakim, savcı olmasın mı?' diyen AKP'li Metiner, 13 yıl önce de benzer sözlerle Fethullahçıları savunmuş!

'TÜGVA gençleri hakim, savcı olmasın mı?' diyen AKP'li Metiner, 13 yıl önce de benzer sözlerle Fethullahçıları savunmuş!

TÜGVA'nın ‘paralel yapılanma'sını "TÜGVA gençleri hakim, savcı, kaymakam olmasınlar mı?” sözleriyle savunan AKP'li Mehmet Metiner'in, 2008 yılında katıldığı bir televizyon programında Fethullahçılar için de benzer ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

TÜGVA'nın ‘paralel yapılanma’sını "TÜGVA gençleri hakim, savcı, kaymakam olmasınlar mı?” sözleriyle savunan AKP'li Mehmet Metiner'in, 2008 yılında katıldığı bir televizyon programında Fethullahçılar için de söylediği ortaya çıktı.

AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’nın ‘paralel yapılanma’ belgelerine ilişkin “Referans olmanın nesi kötü? TÜGVA gençleri hakim, savcı, kaymakam olmasınlar mı?” savunmasında bulundu.

Yandaş AHaber'e yaptığı itiraf niteliğindeki açıklamalarda TÜGVA üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişinin yerleştirilmesini savunan Metiner, “Bu milletin değerlerine bağlı gencecik insanların devlet kadrolarında yer alması için referansta bulunmanın, ‘Evet biz bu insanı tanıyoruz. Ülkesine, dinine, inancına, milletine mukaddesatına bağlıdır’ demenin ne mahzuru var? TÜGVA’lı gençler bu ülkenin insanları değil mi? Onlar bir yere girmesinler mi? Onlar kaymakam, hakim, savcı, genel müdür olmasın mı?” dedi.

FETHULLAH GÜLEN İÇİN DE AYNI ŞEYİ SÖYLEMİŞTİ

AKP'li Metiner 2008 yılında katıldığı bir televizyon programında Fethullah Gülen için de benzer ifadeler kullanmıştı.

Metiner, sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde Fethullah Gülen'den 'hoca efendi' diye bahsediyor. 

Fethullahçılara 'ideolojik önyargı' oluşturulduğunu iddia eden Metiner, "Ne anlatırsanız anlatın bazı insanlar sizi dinlemek istemiyor" diyor.

AKP'li Metiner öte yandan Gülen cemaatine mensup kişilerin devlet içinde kadrolaşmalarına ilişkin ise "Sizin ne kadar bir iktidar odağı oluşturmak adına, ticari iktidar olabilir, siyasi, kültürel... Ne kadar hakkınız varsa Fethullah Gülen'in de o kadar hakkı var" savunmasında bulunuyor.