‘TÜGVA erleri’nin yemin videosu ortaya çıktı: 'Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan'

‘TÜGVA erleri’nin yemin videosu ortaya çıktı: 'Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan'

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA'da yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu ‘paralel yapılanma’ belgelerine dair ortaya çıkan bilgiler gündemdeki yerini korurken, bugün Geleceğin Gençliği isimli bir etkinlik düzenleyen TÜGVA’nın etkinliğindeki ‘yemin’ dikkat çekti. 

Gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı görüntülerde, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kürsüde olduğu sırada, hep bir ağızdan "Biz TÜGVA erleri" diye başlayan bir metnin okunduğu görülüyor. ‘Komando Andı’nın sözlerini değiştiren TÜGVA'lıların okuduğu antta, “Ben Türk komandosuyum” sözlerinin “Ben TÜGVA'lıyım” diye değiştirildiği de duyuldu.

Öte yandan grubun "Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan" diye bağırması da dikkat çekiyor. Gazeteci Metin Cihan'ın paylaştığı ikinci videoda ise, 'Ey kafirler, yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz' ifadelerinin kullanıldığı görüldü. Cihan videoyu, "TÜGVA yöneticiler toplantısından bir başka görüntü daha. Normalde böyle görüntüler vermezlerdi. Çocuklar, satranç, kitap, spor vs ile maskelerlerdi. Belgelerle ifşa olduktan sonra iyice saldılar. İzlediğimiz görüntülerde ne türkiye var ne gençlik ne de vakıf. bir suç örgütü var" notuyla paylaştı.