TÜGVA belgeleri: Vali, il temsilcisinin görevden alınmasını rica etmiş

TÜGVA belgeleri: Vali, il temsilcisinin görevden alınmasını rica etmiş

Devlet içindeki kadrolara yerleşen Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ilişkin yayımlanan son belgelerde, Muş İl Temsilcisi Tahsin Oran için "Valinin, görevden alınması noktasında ricası var" notunun düşüldüğü ortaya çıktı.

Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA belgelerinde yer alan bir detayı daha duyurdu. Cihan tarafından yayımlanan belgelerde TÜGVA Muş İl Temsilcisi'nin, vali talebi ile görevden alınmasının istendiği ifadesi yer aldı.

Oran hakkındaki belgenin bilgi bölümünde, "KADEM yüzünden Vali ile arasının bozulduğu biliniyor. Valinin, görevden alınması noktasında ricası var. Süreci Recep Can takip ediyor" ifadeleri yer aldı. 

TAHSİN ORAN'DAN AÇIKLAMA

Söz konusu belgeler ilk olarak Tahsin Oran'ın 'valinin görevden alınmasını istediği' şeklindeki yorumlanırken, konuya ilişkin düzeltme geldi. Metin Cihan, 'valinin' ifadesinden sonra virgül kullanılmaması nedeniyle yorumun yanlış olabileceğini belirterek düzeltmede bulundu. 

Cihan'ın paylaşımını alıntılayan Gazeteci Mehmet Kızmaz da Tahsin Oran ile görüştüğünü ve görevden alma ricasının validen geldiğini belirtti.

BİTLİS TEMSİLCİSİ İÇİN 'MADDİ VARLIK NOKTASINDA ZAYIF' İFADESİ

Belgede; Kars, Iğdır, Ağrı, Muş ve Bitlis’in TÜGVA il temsilcileri hakkında da bilgiler yer aldı.

Bu bilgi bölümünde, Kars İl Temsilcisi Yusuf Canpolat hakkında, "Ahlakı düzgün bir yapısı vardır. Ancak teşkilatlık noktasında ciddi zayıflıkları var", Iğdır İl Temsilcisi Ebubekir Öztürk hakkında, "Hakkında gayriahlaki duyumlar vardır", Ağrı İl Temsilcisi Abdurrahman Erim hakkında, "Değişim sürecinde", Bitlis İl Temsilcisi Cihad Veysel Aki hakkında, "Pasif bir kişiliği var. Maddi varlık noktasında zayıf" notları düşüldü.