TÜGVA Başkanı Eminoğlundan itiraf gibi cümle: ‘Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor’

TÜGVA Başkanı Eminoğlundan itiraf gibi cümle: ‘Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor’

İşe yerleştirme, mali destekler ve kamu malına çökmelerle gündeme gelen TÜGVA hakkında açıklama yapan TÜGVA Başkanı Eminoğlu, “Belgelerde doğru yerler var. İçerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” dedi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu Cüneyt Özdemir’in programına katılarak çıkan iddiaları yanıtladı.

Metin Cihan’ın belgeleri hakkında itiraf gibi sözler sarf eden Eminoğlu, “İçerden belgeleri almış ya bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” dedi.

Programda öncelikle Özdemir’in TÜGVA’nın neden bu kadar yaygın olduğu ve bu kadar kaynağı nereden buldukları sorusunu yanıtlayan Eminoğlu, “Bağışlarımız var. Vakıflar genelde akar veya bağış sistemiyle devam ediyor. Bizim yurtlardaki çalışmamız iktisadi işletme olduğu için orada öğrencilerimizin ödemiş olduğu ücretler var. Absürt değil ortalama fiyatlar. Yani yurtlar kendileri döndürüyor. Diğer taraftan biz il temsilcilerimizi atarken bütün atananlara şunu ifade ediyoruz, ‘Arkadaşlar siz bütün çalışmaları gönüllülük esasına dayalı yapacaksınız ve kendi yağınızda kavrulacaksınız’ diyoruz” dedi.

FETÖ BAHANESİ…

Metin Cihan’ın yayınladığı ‘Mali destek raporu’ adı altında çıkan belgeler hakkında konuşan Eminoğlu, “Bu belgeler kesinlikle manipüle edilmiş belgeler. Bizim biz ERP sistemimiz var, bunu kullanıyoruz. Tüm verilerimiz orada zaten. Yayınlanan belgelere bakarsanız 1-2’den 11’e geçiyor 17’den 23 geçiyor vs. yani bir şekilde bu verilere ulaşılmış ve bazı veriler çıkarılıp evrak oluşturulmuş. Biz bununla ilgili hukuki süreç, başlatıyoruz. Yayınlanama tarihleri 2015-2016-2017’ye tekabül ediyor. O dönemde tamamen FETÖ tarafından sızdırılmış bir kişinin yapmış olduğu bir çalışma oluğu kanaatindeyiz. Çünkü bu çalışmalar ERP sisteminde vardı, bunları alıp kendisi bir sahte evrak, sahte belge düzenlediğini ve bu kişinin o dönemde FETÖ’den içeri alındığını ve tutuklandığını biliyoruz” diyerek ‘FETÖ’ bahanesinin arkasına sığındı.

Cihan ise belgelerin sıralaması hakkında “Ben düzenledim bu sıraları, belgelerin tamamı var” açıklaması yaptı.

‘BELGELERDE DOĞRU OLAN YERLER VAR’

Belgelerin 2015-2016-2017 yıllarına ait olduğunu söyleyen Eminoğlu, “Doğru olan yerler var, bu güncel olmayabilir. Çünkü bu veriler 2015-2016-2017 verileri. Bazı yerleri tahsis edip ayrılmış olabiliriz. Bu bilgi şu anda doğrudur diyemiyorum. Yani tahsis veya belediye kirasını veriyor noktasında bilgi olan yerler doğrudur. Biz Milli Emlak’a başvuru yapmışızdır belediyenin yeri vardır, bu yerle ilgili resmi olarak başvurumuzu yapmışızdır orası da ya ildeki kararnameyle genelgeyle vakfımıza tahsis edilmiştir. Tahsis yazması doğrudur” dedi.

‘GENEL MERKEZ BİNASI İÇİN 30 MİLYON HARCANDI’

Yaklaşık 30 milyon para verilerek alınan İstanbul’daki genel merkez binasının da iddia edildiği gibi İBB’den değil şahıstan alındığını söyleyen Eminoğlu, tapunun kendilerinde olduğunu belirtti.  

Adalar’da bulunan Büyük Ada İskelesi’nin 2 bin TL gibi çok düşük bir kiraya kendilerine tahsis edilmesini doğrulayan Eminoğlu, “Adalarda biz ticari kaygı yürütmüyoruz. Kamu binası ve biz de kamu yararına hizmet yapıyoruz. Dediğiniz gibi düşük rakam belirlenmiş olabilir. Aşağıda 7-8 tane dükkan var, aynı dükkanlar bu dönemde ve öncesinde ticaret yapmalarına rağmen aynı şahıslara benzer fiyatlardan kiralanmış. Biz TEFE- TÜFE’ye bağladık, bugün 4 bin küsur bedeli var. Biz bu kirayı düzenli ödeyen tarafız. Aşağıdakiler tamamen işgalci konumunda” diyerek ticari dükkanları hedef gösterdi.

‘İBB’DEN 74 MİLYON ALMADIK’

İBB’nin CHP’ye geçmesinin ardından TÜGVA yurtları için 74 milyon lira bağış yapıldığı iddialarını tamamen yalanlayan Eminoğlu, “Bunlar iftiraydı dava açtık ve İBB hepsini kaybetti. Adalarla ilgili durumda da mahkeme bizi haklı buldu ve ortada bir tahliye kararı yoktu. Biz şu anda ya da öncesinde de İBB’nin yurdunu işletmedik TÜGVA olarak. Biz İBB ile hiç yurt çalışması içinde bulunmadık. Bizim 3 tane yurdumuz var İstanbul’da, Üsküdar, Güngören ve Florya’daki yurtlarımız. Hiçbir iddiaları kanıtlanmadı. Doğru değil bu rakamlar” dedi.

‘İŞE YERLEŞTİRME OLSA ZATEN ORTAYA ÇIKAR’

İşe yerleştirmeleri de tamamen yalanlayan Eminoğlu, “Gördüm bu belgeleri. Buradan yola çıkarak paralel yapılanmanın yerini TÜGVA aldı iddiaları yapıldı. Bizim bir ERP sistemimiz var ve 300’e yakın üyemiz var. Kesinlikle bizim böyle bir çalışmamız yok. Kaç kişi yerleşmiş vs. kaç kişi var? Bizim böyle bir çalışmamız olsa zaten ortaya çıkar” sözlerine yer verdi.

[email protected] DİYE SİTE VAR

Özdemir’in “[email protected] diye siteniz var mı?” sorusunu da yanıtlayan Eminoğlu, “Bizim insan kaynaklarımızda profesyonel çalışan insanlar var, vakıfta genel merkez de bir de yurtlarımız da çalışanlarımız var. Burası bir havuz olarak değil, sadece ve sadece kariyerleriyle ilgili yönlendirdiğimiz bir yer. Yoksa kasıtlı bir şekilde kimseyi yerleştirmiyoruz bir yere” sözleri ile siteyi onayladı.

‘KENDİSİNE YEDEK YAPMIŞ VE ŞU ANDA İFŞA EDİYOR’

Son olarak eski TÜGVA Van temsilcisinin sosyal medya paylaşımı ile iddiaları doğrulaması hakkında konuşan Eminoğlu, “Bu kişi de gönüllü çalışan arkadaşlardan bir tanesi. İspatlaması lazım, ne şirketinden bahsediyor? Şirketlerimiz var, yurtlarımız var. İktisadi şirketimiz var ama genel merkezden kurulan şirketten haberiniz var mı demiş. Kanıtlayın o zaman.

Adalar’dan dolayı bizi yıpratmaya çalışıyorlar. İçerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor. Yola buradan çıkarsak bile bunların ne kadar tehlikeli olduğunu buradan görmüş oluruz. Şu anda metin beyin ifşa ettiği çalışmalar bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor, kendisinin evrakları düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Çünkü ERP sistemimizden alınmış bilgiler. Gasp edilmiş, sisteme girmiş, kendi yedeklemesini yapmış ve yıllar sonra 4-5 yıl sonra ifşa eden bir zihniyetten bahsediyoruz. Tamamen onların taktiği diyoruz. Biz her konuda şeffafız” dedi.