Tuba Erkol'u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'a 'cinayetten zevk almadı' indirimi!

Tuba Erkol'u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'a 'cinayetten zevk almadı' indirimi!

Mahkeme, sanık Bekir Erkol'un Tuba Erkol'u öldürürken zevk almadığına ve bu nedenle de ''canavarca hisle öldürme'' suçunun oluşmadığına kanaat getirdi. Failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 18 yıl 4 aya indirildi.

Konya'da evli olduğu Tuba Erkol'u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'a haksız tahrik ve iyi hal hükümleri uygulayan mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanığın, Tuba'yı öldürürken zevk almadığı iddia edildi ve bu nedenle ''canavarca hisle öldürme'' suçunun oluşmadığına kanaat getirildiği kaydedildi.

Karatay ilçesinde 22 Ağustos 2019'da belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan 42 yaşındaki Bekir Erkol, evli olduğu 37 yaşındaki Tuba Erkol'u çocuklarının gözü önünde 46 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

Tuba Erkol'un avukatları ve ailesi davanın başından itibaren cinayetin canavarca hisle işlendiğini ileri sürmüştü. Sabah gazetesinden Tolga Yanık'ın haberine göre mahkeme, açıkladığı gerekçeli kararında cinayetin canavarca hisle işlendiğini gösteren somut bir delilin olmadığını öne sürdü.

KADIN ÜYE KARŞI OY KULLANDI

Kararda, Bekir Erkol'un canavarca hisle sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, olayda sanığı haz ve zevk duyduğunu gösterir somut bir delilin olmadığı, o anda şuurunu kaybettiği ifade edildi. Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kadın üyesi, sanığa haksız tahrik indirimi verilmemesi gerektiğini belirterek karşı oy kullandı.

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Bekir Erkol, çıkarıldığı nöbetçi hâkimlikçe tutuklanmıştı. Geçen ay son kez hâkim karşısına çıkan Bekir Erkol, ''eşi kasten öldürmek'' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, haksız tahrik ve iyi hal hükümleri uygulanarak cezası 18 yıl 4 aya indirilmişti.

DAHA FAZLA