TTBP'den tekel bayi saldırısına tepki

TTBP'den tekel bayi saldırısına tepki

TTBP, alkol satış yasağına uyduğu için Aydın’ın darbedilmesine tepki gösterdi.

İleri Haber

Alkol satış yasağına uyduğu için bir müşteri tarafından yaralanan Çağdaş Tekel Bayi sahibi Nurettin Aydın için açıklama yapan Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP), “Suçluların hızlı bir şekilde cezalandırılması ve bu anlamsız şiddeti tetikleyebilecek mevcut yasalar ve düzenlemelerin gözden geçirilmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde Çağdaş Tekel Bayi sahibi Nurettin Aydın, alkol satışının yasağına uyduğu için alkol almak isteyen bir müşteri tarafından gasp edildi. Kesici aletle yaralanan ve dükkanı gasp edilen Aydın, yoğun bakımda tedavi görüyor.

‘BU ANLAMSIZ ŞİDDET, ALKOL SATIŞINA İLİŞKİN SIKI YASALAR VE YASAKLARIN SONUCUDUR’

TTBP adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Atacer ile Özdal Panzeroğulları, şu sözlere yer verdi.

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Bahçelievler İstanbul'da gerçekleştirilen ve Nurettin Aydın adlı meslektaşımıza yapılan şiddetli saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı kabul edilemez ve esnaflar bu tarzda haberler ile gündemde yer almamalıdır.

Nurettin Aydın'ın yaralanmaları nedeniyle hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyoruz. Üzücü olan, saldırının, 22:00'den sonra alkol satmayarak yasaya uyduğundan dolayı olmasıdır. Bu anlamsız şiddet, alkol satışına ilişkin sıkı yasalar ve yasakların sonucudur.

Yetkililere suçluların hızlı bir şekilde cezalandırılması ve bu anlamsız şiddeti tetikleyebilecek mevcut yasalar ve düzenlemelerin gözden geçirilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Bu tür eylemlerle korkutulmayacağız ve her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı durmaya devam edeceğiz.

Haksızca uygulanan cezalar, alkollü içki fiyatlarının aşırı yüksekliğine sebep olan yanlış politikalar sebebiyle esnaf ekonomik anlamda da zor durumdadır.

Bu olay, sadece Nurettin Aydın ve ailesinin değil, tüm toplumumuzun üzüntüsüdür. Bu tür şiddet olaylarının artmasını kabul edemeyiz ve bunların önlenmesi için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu vahşi saldırının arkasındaki yanlış politikaları eleştirmeye devam edeceğiz. Hükümetin bu konuda duyarsız kalmaması için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu olayın gerçekleşmesine neden olan sebepleri ortadan kaldırmak için gerekli adımları atacağız.

‘CEZAİ YAPTIRIMLAR DERHAL İPTAL EDİLMELİ’

Çünkü, hükümetin baskıcı politikaları benzer olayların artmasına zemin hazırlamaktadır. Yıllardan bu yana defalarca söylemimize rağmen hala dikkate alınmayışımız altındaki neden hükümetin sosyal yaşamı içki üzerinden dizayn etme çabasından dolayıdır. Satışı yasal olan bir ürünün saat uygulamaları ve akabinde yüksek cezalar ile kısıtlanmaya çalışılması, böyle üzücü olayların yaşanmasına da sebep olmaktadır.

Hükümete tekrar sesleniyoruz! İçki satışına uygulanan 22:00 kısıtlaması derhal kaldırılmalıdır. Uygulanan yüksek tutarlı cezai yaptırımlar derhal iptal edilmelidir.

Esnafın yakasından düşün artık!

Ayrıca, bu olayın gerçekleştiği bölgenin güvenliğini arttırmak için kolluk kuvvetlerinin önlemlerini almasını ve halkımızın güvenliğini sağlamak için çalışmalar yapmasını bekliyoruz.